25 / 07 / 2024

alüvyon zeminli araziler imara açılır mı

alüvyon zeminli araziler imara açılır mı

En küçük bir depremde en çok zarar gören binaların, alüvyon zeminler üzerine kurulan binalar olduğunu belirten Mehmet Kuruçay, alüvyon zeminli bazı arazilerin imara açılmaması gerektiğini kaydetti.

Milli Emlak'tan 2 şehirde resmen Temmuz 2024 fırsatı! 7 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve araziler!

Milli Emlak iki şehirde 7 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve arazi satacak. Satışa çıkarılan arsa ile araziler Kırıkkale ve Konya'da yer alıyor. 

4 ildeki bina, arsa ve araziler yüzde 20 indirimle satılıyor! Milli Emlak satılık Mayıs 2024! 

Milli Emlak, 4 şehirdeki 36 adet gayrimenkulü satıyor. Söz konusu gayrimenkuller arasında bina, arsa ve araziler yer alıyor. İşte Milli Emlak satılık Mayıs 2024...

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

Gaziantep'te depremde yıkılan sitede detaylı zemin etüdü yapılmadığı tespit edildi: 134 kişi hayatını kaybetmişti!

Depremlerde 134 kişinin yaşamını yitirdiği Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nde detaylı zemin etüdü uygulanmadığı ,bazı temellerin ana kaya bazılarının ise dolgu ve alüvyon zemin üzerine oturduğu ve bunun da yer değiştirmelere sebep olduğu belirlendi. İşte detaylar...

İzmir için son dakika deprem uyarısı! Jeofizik Mühendisleri Odası açıkladı: Yaklaşık 6.5 büyüklüğünde... 

Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından, İzmir'in Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerinde zeminin çok zayıf alüvyon tabakadan meydana geldiğine dikkat çekildi ve deprem uyarısı yapıldı.

Yeni yapılacak konutlar için ‘alüvyon kalınlığı’ uyarısı!

Deprem bölgesinde yapılacak yeni konutlar için çalışmaların başlatıldığı bu dönemde, uzmanlardan bu kez, ‘alüvyon’ uyarısı geldi.

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor. Muğla Datça'daki korunacak doğal alan ilan edilen arazi de özelleştirme kapsamına alındı.

Şenol Hakan Kutoğlu: Gemlik deprem bakımından yüksek tehlike bölgesinde!

Bursa'nın Gemlik ilçesi, kentte başka ilçelerden de fay geçmesi ve alüvyon zemin özelliklerinin Bursa'nın farklı yerleşim yerlerinde de görülmesine karşın, deprem konusunda en riskli yerlerden biri olarak belirtiliyor. 

TMMOB'dan Aydın raporu: Yapı kalitesi düşük!

Aydın’ın alüvyon zemin üzerinde olduğu belirtilen Jeoloji Mühendisleri Odası’nın raporunda yapı kalitesinin düşük olduğunu vurgulandı. Raporda depremin etkisini en aza indirmek için master planlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

Kazakistan'da araziler yabancılara satılmayacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, "Araziler, onun üzerinde çalışana ait olmalı. Araziler yabancılara satılmayacak. Bu benim ilkesel pozisyonum" dedi...

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan araziler meclis gündemine taşındı...

Mehmet Kuruçay: Alüvyon zeminli araziler imara açılmamalı!

En küçük bir depremde en çok zarar gören binaların, alüvyon zeminler üzerine kurulan binalar olduğunu belirten TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mehmet Kuruçay, alüvyon zeminli bazı arazilerin imara açılmaması gerektiğini kaydetti.

alüvyon zeminli araziler imara açılır mı Haberi

alüvyon zeminli araziler imara açılır mı

En küçük bir depremde en çok zarar gören binaların, alüvyon zeminler üzerine kurulan binalar olduğunu belirten TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mehmet Kuruçay, alüvyon zeminli bazı arazilerin imara açılmaması gerektiğini kaydetti.


Jeoloji Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve depremle ilgilenen bilim insanlarının her zaman sağlam zemine sağlam bina vurgusu yaptığını ifade eden Kuruçay, “Depreme karşı tedbir alacağız. Ne yapacağız; bir katlı, iki katlı bina yapacağız veya çelik konstrüksiyon temelli bina yapacağız. Biz bunu söylüyoruz. Yeni imar planları hazırlanırken; deprem ile ilgilenen bilim insanlarından görüş alınmalı” dedi.


Tarihteki depremler incelendiğinde en çok zarar gören binaların taneli zeminler üzerine yapılan çok katlı binalar olduğuna dikkat çeken Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mehmet Kuruçay, imara açılan ve açılacak olan yeni araziler...