21 / 05 / 2024

amasyada kentleşen köyler

amasyada kentleşen köyler

Amasya Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Şehir Planlama Kulübünün organize etiği şehirciliğin duayenlerinden Prof. Dr. Cevat Geray'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Geray yaptığı konuşmada ' Köylerimiz atık kentleşiyor' dedi.

Ekonomist Mert Başaran bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı!

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran, bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

20 yılın en kötü gelir-gider tablosu açıklandı!

Merkezi yönetim bütçesinde gelirlerin giderleri karşılama miktarı 2023 senesinde yüzde 78,7’ye kadar azalarak, son 20 senenin en kötü performansını gösterdi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den İstanbul depremi için en kötü senaryo!  

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara için deprem tekrarlama aralığının dolduğunu açıkladı. Tüysüz, en kötü senaryoda fayın kırılarak 7,5 civarı bir deprem üretmesi bekleniyor. Deprem uzmanı, 1 milyon 120 bin binanın en azından 700 bin tanesinin olası bir depremde hasar alacağını kaydetti.

2030 ve sonrasında herkesin alamayacağı en kârlı yatırımlar!

Yatırımcıların yakından takip ettiği altında yükseliş hız keserken, dolar ise yüzde 0,39 değer kazandı. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden 2030 ve sonrasında herkesin alamayacağı en kârlı yatırımları paylaştı...

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Büyük Marmara depremi 7.5 şiddetinde bekleniyor: En büyük hasar kıyılarda olacak! 30 milyon kişiyi etkileyecek!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve olabilecekleri, en kötü senaryoyu paylaştı. İşte o açıklamalar....

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'tan yeni otomobil! Elektrikli lüks Suv HONGQI E-HS9 Türkiye'de!

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'un lüks markası elektirkli HONGQI E-HS9 modelinin Türkiye lansmanını Swissotel Bosphorus’da yapıldı.

Dev finans kuruluşundan şok rapor: 2024’de iflaslar yüzde 10 artacak! İşte en kırılgan sektörler

Allianz Trade, 2023 yılı kez Küresel İflas Raporu’nun ikincisini yayınladı. Raporda, küresel ticari iflasların 2023 yılında yüzde 6 ve 2024 yılında ise yüzde 10 artacağı belirtiliyor. Raporda en kırılgan sektörlere de yer verildi.

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

İstanbul'un büyük kabusu deprem: En kötü senaryo açıklandı! 3 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek!

İstanbul için en kötü deprem senaryosu açıklandı... 3 Milyon nüfusu doğrudan etkileyecek... Hemen buraya bakın... O isim son dakika vererek konuştu...

En büyük tehlike: İstanbul için 7.5 şiddetinde deprem senaryosu!

6 Şubat felaketinden sonra, İstanbul'da yaşanan artçı sarsıntılar halkta korku uyandırıyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un açıklamasına göre, 7.0 veya daha büyük bir deprem bekleniyor, hatta 7.5 büyüklüğünde en kötü senaryo riski bulunuyor.

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı. 

amasyada kentleşen köyler Haberi

amasyada kentleşen köyler

Amasya Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Şehir Planlama Kulübünün organize etiği şehirciliğin duayenlerinden Prof. Dr. Cevat Geray'ın katılımıyla "Türkiye'de Şehirciliğimizin Dünü, Bugünü. Yarını" başlıklı konferas Teknoloji Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirdi. 


Türkiye'de şehircilik olgusunun masaya yatırıldığı konferansta Prof. Dr. Cevat Geray ülkemizde şehirciliğin sanayi devrimi sonrası göç olgusu ile 1900'lü yılların başında başlamış olduğunu ve bu olgunun etkisinin ise 1950'li yıllardan itibaren kentlerimizde etkisini göstermeye başladığını ifade etti. Göç hareketlerinin planlı bir kentleşme sonucu ortaya çıkmadığını gecekondulaşma olarak kendini var ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Geray; "Çarpık kentleşme sonucu ortaya çıkan gecekondulaşma sorunu. Gecekondu Kanunu ve Islah İmar Kanunu gibi mevzuatlarla çözülmeye çalışılmıştır. Ancak plansız oluşan gecekondu olgusu ve planlamalarda uygulanan yöntemler, kamu yararı ilkesindeki toplumsal yararlanmaları kişisel rantlara dönüştürerek günümüze kadar kentlerimizdeki...