27 / 11 / 2024

Amortisman trampa

Amortisman trampa

213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamında amortismana tabi malların satılması, amortismana tabi malların devri gibi hususlar bulunuyor. İşte amortismana tabi malların satılması ve amortismana tabi malların devri...

Konutta amortisman süresi nedir, nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda amortisman süresinin nasıl hesaplanacağını anlattı. İşte Ceyda Ufuk’un konu ile ilgili o paylaşımı…

İstanbul’da konut amortisman süreleri hesaplandı: İşte ilçe ilçe o liste…

Kiralardaki hızlı artış İstanbul'un birçok ilçesinde amortisman sürelerini de etkiledi. Başta mega kentin yeni gelişmekte olan ilçeleri olmak üzere birçok bölgede amortisman süreleri kısaldı. İşte İstanbul’da ilçe ilçe konut amortisman süreleri…

TÜİK'e göre konutta amortisman süreleri 600 ay civarında! Ev fiyatları 35 kat, kiralar 14 kat artmış!

Aktarılan son dakika detaylarına göre; TÜİK gerçek ödenen kira ile Merkez Bankası KFE TR ortalama konut fiyatlarına bakıldığında amortisman sürelerinin şu an 600 civarında olduğu belirlendi. İşte konut piyasasındaki o gelişme...

Kiralardaki artış amortisman sürelerini değişirdi! İstanbul'da amortisman süresi 15 yıl ve altında!

Kira bedellerindeki artış İstanbul'un bir çok semtinde amortisman süresini değiştirdi. İstanbul'da amortisman süresi, artışlar sonrasında 15 yıl ve altına indi. İşte amortisman süresi 15 yıl ve altına düşen o semtler...

Konutta geri dönüşüm, amortisman süresi nedir? Nasıl hesaplanır?

Konut almak isteyenler için önemli bir veri olan amortisman süresi, doğru yatırım yapmak isteyenler için mutlaka göz önünde bulundurulmalı. Peki amortisman süresi nedir, amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın azalması, kiraların da yükselmeye devam etmesi sonrasında gayrimenkulde amortisman sürelerinin düşmeye başladığını söyledi.

Amortisman nedir? Amortisman hesaplama nasıl yapılır?

Amortisman nedir, Amortisman hesaplama nasıl yapılır? İşte amortisman konusuna dair merak edilenler!

Amortisman nedir, nasıl hesaplanır? Amortisman ayırma şartları nelerdir?

Amortisman, şirket giderleri arasında gösterilen kalemlerden biridir ve her yıl hesaplanması gerekmektedir. Bunun için ise amortisman ayrılacak eşyaların belirli şartları taşıması gerekmektedir. İşte, amortisman nedir, nasıl hesaplanır? ve Amortisman ayırma şartları nelerdir? sorularının yanıtları…

Tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Tapu trampa işlemi, bir taşınmazın başkaca bir taşınmazla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Amortisman trampa Haberi

Amortisman trampa

Amortismana tabi malların satılması!

213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamında amortismana tabi malların satılması, amortismana tabi malların devri gibi hususlara ilişkin esaslara yer veriliyor.


Amortismana tabi malların satılması:  

Madde 328 – (DeğiĢik birinci fıkra : 30/12/1980 - 2365/56 md.) Amortismana tabi iktisadi kıymetlerin satılması halinde alınan bedel ile bunların envanter defterinde kayıtlı değerleri arasındaki fark kar ve zarar hesabına geçirilir. İşletme hesabı esasında defter tutan mükelleflerle serbest meslek kazanç defteri tutan mükellefler bu farkı defterlerinde hasılat veya gider kaydederler. 

Amortisman ayrılmış olanların değeri ayrılmış amortismanlar düşüldükten sonra kalan meblağdır. 

Devir ve trampa satış hükmündedir. 

(Ek fıkra: 19/2/1963-205/21 md.; DeğiĢik: 30/12/1980-2365/56 md.) Şu kadarki, satılan iktisadi kıymetlerin yenilenmesi, işin mahiyetine göre zaruri bulunur veya bu hususta işletmeyi idare edenlerce karar verilmiş ve teşebbüse geçilmiş olursa...