27 / 04 / 2024

Ankara Emlakçılar Odası

Ankara Emlakçılar Odası

Başkent Ankara'daki bazı emlakçıların vatandaşlardan yüzde 2 yerine yüzde 3 komisyon alarak büyük kârlar elde ettiği ortaya çıktı. Ankara Emlakçılar Odası yakında denetimlere başlayacağını açıkladı.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Şehir Plancıları Odası'ndan Ankara'daki projeye tepki: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş- çıkış için yapılması istenen alternatif kavşak projesine tepki gösterdi.

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarından sonra kaçak emlakçılar ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin emlakçının kaçak olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda bu şahısların internet veya sosyal medyadan faaliyet gösterdikleri belirtiliyor... İşte detaylar...

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

9'uncu imar affına Şehir Plancıları Odası'ndan tepki! İmar barışında son durum!

Büyük Birlik Partisi  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici, İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu ve imar affı yeniden gündeme geldi. TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından, imar affı teklifi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı. İşte ayrıntılar...

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan kentsel dönüşüm tepkisi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Keçiören'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yaptı. 

Pazar tahtalarını müteahhitler ve emlakçılar alıyor!

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Samsun'da emlakçılar zor zamanlar geçiriyor!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da emlak piyasasının sıkıntılı süreç geçirdiğini dile getirdi. 

Konya Emlakçılar Odasından fiyat artışı uyarısı!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay yaptığı açıklamada konutlardaki fiyat artışlarının emlak sektörünün durmasına neden olduğunu söyledi.

Sedat Altınay: Emlakçılar mücbir sebepten yararlanmalı!

Koronavirüs nedeniyle emlakçıların da zor bir dönem geçirdiğini belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay “Bir meslek kolu olarak emlakçıların da mücbir sebepten yararlanmalarını ve ödemelerinin ertelenmesini istiyor'' diye konuştu.

Emlak danışmanları mücbir sebep kararını bekliyor!

Emlak Danışmanı Firmaları Ortaklığı ve adi ortaklıkların mücbir sebep kapsamına alınarak ödeme ve erteleme sürelerinden faydalanmaları konusunun çözülmesi gerektiğini belirten Ankara Tüm Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akçam, mağduriyetler yaşandığını belirtti.

Ankara Emlakçılar Odası Haberi

Ankara Emlakçılar Odası

Ankara'da bazı büyük emlak ofislerinin gayrimenkul satışlarında Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Emlakçılar Odası'nın belirlediği yüzde 2 komisyon bedelinin yerine yüzde 3 komisyon bedeli alması diğer emlakçıları çileden çıkardı. 6 bin emlakçının bulunduğu Başkent'te son dönemde yaygın hale gelen kural dışı komisyon talebi nedeniyle tüketicinin mağdur edildiği ve bu şekilde haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. 


ŞİKÂYETLER ARTTI 


Kuraldışı komisyon bedeli alınmasının son dönemlerde arttığını ifade eden Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, "Mevcut emlakçı arkadaşlarımızın yüzde 90'ı bu kurala uyuyor. Ama son zamanlarda artan bir şikâyet var. Emlakçı arkadaşlar da huzursuz durumda. Kendisi yüzde 2 komisyon alırken hemen yanındaki yüzde 3 komisyon alıyor. Bu nedenle emlakçılar sorun çıkartıyor. Yakın zamanda belli denetimlere başlayacağız" dedi. 


Ankara'da emlak ofislerinin alacağı komisyon bedelinin...