25 / 07 / 2024

ankara konut piyasası

ankara konut piyasası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Ankara'da 25 milyon nüfusa yetecek kadar alanın imara açıldığını ve 100 binin üzerinde konut fazlası bulunduğunu ifade etti...

Ankara konut piyasasına ilişkin 9 soru mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara konut piyasasına dair bazı verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Ankara'da konut piyasası durgun!

Konut fiyatları Türkiye genelinde enflasyonun altında seyrine 2017 yılının son ayında da devam ederken, başkent Ankara'daki konut piyasasının durgun.

Ankara'da yeni konut piyasasındaki canlanma dikkat çekti!

Satış rakamlarını HT Ankara'ya değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Odası, Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, 2015 satış rakamlarının 2014 yılına oranla daha başarılı olduğunu kaydetti.

Ankara konut piyasası kentsel dönüşümle yeniden şekilleniyor!

Ankara Konut Piyasasında, gayrimenkule olan arz ve talep dışında, kentsel dönüşüm projeleri ile yeni bir görünüme bürünen semtler ve lüks konutlara ev sahipliği yapan yeni yaşam alanları dikkat çekiyor.

Ömer Baki Yazıcı: Konut almak için fırsat zamanı!

ANİMDEM Ömer Baki Yazıcı, seçim sürecinde piyasaların bekleme pozisyonu almasından dolayı, kısa vadeli bir satış durgunluğu yaşandığını belirtti. Yazıcı, konut almak için, fırsat dönemi olduğunu söyledi.

İstanbullu inşaatçıların gözü Ankara’da!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal: “İstanbul merkezli çok sayıda firma yatırım için Ankara’da yer arıyor. Ankaralı firmaların hedefinde de İstanbul var” şeklinde konuştu!

Metro hattı Ankara'da konut fiyatlarını uçurdu!

Son 10 yılda gerçekleşen konut atağıyla birlikte ulaşım yatırımları Ankara'da bazı bölgelerin değerini artırdı. Eryaman'da fiyatlar 2011'de yüzde 12 artarken 2013'te yüzde 19'a yükseldi. Kiralıklarda ise yüzde 23 artış görüldü...

Salim Taşçı: Kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara konut piyasasını yakından bilen isimlerden biri olan Türk Sanayici ve İş Adamları (TÜSİAV) Emlak Sektör Kurul Başkanı Salim Taşçı, Posta Ankara okurları için Ankara konut piyasasını analiz etti...

Ankara'da konut sektöründe hareketlilik başladı!

Semtlere göre konut fiyatlarının taban fiyatı 175 bin, tavan fiyat ise 400 bin lira olarak belirlendi. Talebin arttığı Ankara 'da kentsel dönüşümle birlikte gecekondular yerini lüks dairelere bırakıyor.

Konut piyasasında acı reçete: Londra piyasası ile konut satılıyordu!

Konut fiyatlarındaki fahiş rakamlara değinen Turizimci Mert Budak, Londra piyasası ile konut satışlarının yapıldığından bahsederek konut piyasasındaki 'acı reçeteyi' açıkladı.

Konut piyasası dengeye oturmadı: 2+1 evlerin kirası hala 20 bin TL! 

Gayrimenkul Uzmanı Tarkan Gençdal, konut piyasası ile ilgili konuştu ve kiralık konut bedellerinin hala fahiş rakamlarda seyrettiğini söyledi. İşte o açıklama...

Azalan gelir ve küçülen aileler geleceğin konut piyasasını şekillendiriyor!

Profesör Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında TÜİK istatistikleri'ni kaleme aldı. işte Profesör Dr. Ali Hepşen'in 'TÜİK’in konut piyasasına ilişkin gör dedikleri' başlıklı o yazısı...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı, konut piyasası karıştı!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kira bedellerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile beraber konut piyasası da karıştı.

Konut piyasasında satış dengesi değişti! Fiyatları artık satıcı değil alıcı belirliyor! 

Konut piyasasında satışlar düşmeye devam ediyor. Konut ilanları her geçen gün artarken, bir evin ilanda kalma süresi 100 güne kadar çıkıyor. Talebin azaldığı piyasada fiyatları artık satıcılar değil alıcılar belirlemeye başladı. İşte detaylar...

Satılık konutların satılma süresi 70 gün oldu! Konut piyasası aheste! 

Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre Nisan'da konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı yaşandı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, konut piyasası ile ilgili açıklamada bulundu. İşte detaylar...

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

Konut piyasasında hala balon var: Satılıklarda fiyat düşmüyor!

Satılık konut fiyatlarının düşüş eğilimi gösterdiği gündeme gelmişti. Ancak Değer Yatırımcısı, Trader Yavuz isimli kullanıcı, konut piyasasında hala balon olduğuna, satılıkta fiyat indirilmediğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Uzmanlar konut piyasasını masaya yatırdı: Fiyatlarda reel düşüş devam ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış enflasyonun altında kalmayı sürdürürken, uzmanlar da konut piyasasına ilişkin değerlendirmeler yaptı. İşte o değerlendirmeler...

Konut piyasası ne durumda?

Konut fiyatları, kira bedelleri, yüksek kredili faizler, inşaat maliyetlerindeki artış gibi konular gündemde yerini koruyor. Peki konut piyasası ne durumda?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut piyasasını sekiz maddede değerlendirdi.

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

Dünya emlak uzmanları İstanbul kiralık konut piyasasını değerlendirdi! Beşiktaş'tan Ataşehir'e! İşte favori bölgeler!

Uzun dönem kiralık konut hizmeti sağlayıcısı Colife'ın uzmanları, İstanbul'daki kiralık konut piyasasını değerlendirerek, bölgelere göre kiracıların favorilerini açıkladı.

ankara konut piyasası Haberi

ankara konut piyasası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da 25 milyon nüfusa yetecek kadar alanın imara açıldığını ve 100 binin üzerinde konut fazlası bulunduğunu belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yavaş, Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Toplantısı'nda, çılgın projelerinin olmadığını, kent ekonomisini ayağa kaldırmak istediklerini söyldi. 

Ankara'nın 2025 yılında öngörülen nüfusunun 8 milyon civarında olacağını belirten Yavaş, "Ankara'da şu anda 25 milyona yetecek kadar alan imara açılmış, 100 binin üzerinde konut fazlası var. Sanayiye gitmesi gereken paranın çoğunluğu orada gömülü olarak duruyor. Bu bir hataydı. Kolay para kazanmanın cazibesine gidildi ve bu şekilde betonlaşma temin edildi. Halbuki asıl desteklenmesi gereken sizlerdiniz. Bundan sonra inşallah bu açığı kapatacağız." ifadelerini kullandı. 

Ankara'nın havaalanı metrosu olmadığına işaret eden Yavaş, bu eksiği gidermek ve kaynak sağlamak için...