30 / 04 / 2024

Ankara Macunköy dönüşüm projesi

Ankara Macunköy dönüşüm projesi

Planlı ve düzenli yapısıyla ailelerin tercihi olan Yenimahalle ilçesi, özellikle son dönemde belediye eliyle gerçekleşen kentsel dönüşüm projeleriyle ilgi görüyor. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Karanfilköy dönüşüm projesi eleştirilerine yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Karanfilköy’de yürüttükleri kentsel dönüşüm projesi için düzenlenen kura töreninde, eski Şehircilik Bakanı olan rakibi Murat Kurum’u isim vermeden eleştirdi. 

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan yüzde 20 indirimli 389 adet arsa satışı!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Ankara’da, KDV'den muaf, peşin ödemelerde yüzde 20 indirimli arsa satışı yapacak. 389 arsa için ihale süreci 28 Kasım'da başlıyor...

Ankara'da 389 adet arsa satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı açıkladı: Metrekaresi 40 TL'den başlayan fiyatlarla...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Ankara'da yer alan 389 adet arsayı satıyor. Söz konusu arsalar için peşin ödemelerde yüzde 20 indirim imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm projesinde son durum! 

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Ankara 24. İdare Mahkemesi, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili protokolün yürütmesinde durdurma kararı verdi. ABB de hak sahiplerine bir duyuru yaptı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işi için ihaleye çıkıyor. İşte detaylar...

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Ankara Altındağ ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 sende 4 bin 34 terk edilmiş yapı yıkıldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmakta kararlı olduğunu belirtti. 

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde büyük müjde!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "4 bin 500 konut inşamızı iki yıl içinde tamamlayıp mahzun kalan yüzlerin yeniden güldüğünü görmek istiyoruz" dedi.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde tahliye gerginliği!

Ankara'nın Mamak ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde tahliye süreci başladı.  Güney Kore gazisi olan 92 yaşındaki Veli Atasoy evden çıkmak istemiyor. 

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Çalışmalar dahilinde 200 metruk binanın yıkımı gerçekleşti. 

Ankara Macunköy dönüşüm projesi Haberi

Ankara Macunköy dönüşüm projesi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macunköy 3’üncü etap için kolları sıvadı. Yaklaşık 10 hektarlık alanda çalışmalara başlayan belediye, 130 gecekonduyu yıkarak yerine 474 modern konut hayata geçirecek. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Yenimahalle’de gecekonduların yerine sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş modern konutlar yükselecek. Yamaçevler’de kentsel dönüşüm projesine başlayarak hazırlıklarını tamamlayan belediye, Macun Mahallesi 3’üncü etap için de çalışmalara başladı.

Macun Mahallesi Gecekondu Önleme Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanan belediye, bu kapsamda TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladı. Projede sanayi alanı içerisine sıkışmış gecekondu bölgesinin en verimli şekilde değerlendirilmesi, çarpık şekilde ömrünü tamamlamış gecekonduların yıkılarak, yerine çağdaş ve yaşanabilir konutların inşası amaçlanıyor.

Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabı kapsamında bölgeye 683 modern konut inşa...