04 / 05 / 2024

ankara metrosu açıldı mı

ankara metrosu açıldı mı

Tayyip Erdoğan, Batıkent-Sincan metro hattının deneme sürüşüne katılarak, incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan, Sincan metro hattının yılbaşından itibaren sürüşlerine başlayacağını bildirdi.

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

Milyonlarca İzmirli tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun açılışı yapıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Ankara AKM Millet Bahçesi açıldı!

Ankara'da inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Millet Bahçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. 

Tarım Kredi Kooperatif Market'in 205'inci şubesi Ankara'da hizmete açıldı!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine (Tarım Kredi) bağlı "Tarım Kredi Kooperatif Market"in 205'inci şubesi Ankara'da gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay'da açıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan önemli projelerden biri olan Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay'da açıldı.

Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi açıldı!

Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Bilkent'te hizmete açıldı.

Çözüm Tasarruf'un 37'nci şubesi Ankara’da açıldı!

Tasarruf finans sektörünün genç oyuncusu olan  Çözüm Tasarruf, şube ağını genişletiyor. Şirket, Ankara Çankaya Şubesi ile birlikte şube sayısını 37’ye çıkardı. 

Niğde-Ankara Otoyolu hizmete açıldı! 

Niğde-Ankara Otoyolu'nun ikinci kesim açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı katılımıyla hizmete açıldı. 

D’S Damat, Next Level Alışveriş Merkezi’nde açıldı!

D’S Damat'ın yeni şubesi, JLL Türkiye tarafından yönetilen, ödüllü mimarisi ve prestijli konumu ile Ankara’nın en özel alışveriş merkezlerinden Next Level Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Ankara’da işletmeler kira ve müşteri endişeleriyle açıldı!

Türkiye’de 21 Mart tarihinden bu yana işletmeci kararıyla kapalı olan alışveriş merkezleri ile İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda kapalı kalan berber ve kuaför gibi iş yerleri hizmete açıldı. Fakat hem Corona virüsü salgını hem de ekonomi kaynaklı endişeler devam ediyor.

ankara metrosu açıldı mı Haberi

ankara metrosu açıldı mı


İncelemelerinin ardından Sincan Törekent metro istasyonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, Sincan metro hattının yılbaşından itibaren normal sürüşlerine başlayacağını bildirdi.


Metroların, Ankara Büyükşehir Belediyesinden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına 25 Nisan 2011'de devredildiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, Ankara'da devam eden Batıkent-Sincan, Kızılay-Çayyolu ve Keçiören-Tandoğan metro hatlarına ilişkin şu bilgileri verdi:


"Batıkent-Sincan metrosu hattın uzunluğu 15,5 kilometredir, bu aradaki istasyon sayısı 11. Yer teslim tarihi 28 Şubat 2012. İnşaat kısmı tamamlama işi ihale bedeli 110 milyon 612 bin 560 lira, sözleşmesine göre işin inşaat kısmının tamamlanma tarihi 27 Şubat 2014. Elektromekanik ve sinyalizasyon dahil hattın normal bitiş tarihi 2014 sonuydu, hat 1 yıl erken bitirilmiş oluyor.


Ayrıca Kızılay-Çayyolu metrosu, hattın uzunluğu 16,5 kilometre, istasyon sayısı 11, yer teslim tarihi 28 Şubat 2012, ihale bedeli...