04 / 05 / 2024

Ankara silikon vadisi

Ankara silikon vadisi

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı: “Ankara sağlıkta, dünya çapında dev bir ‘silikon vadisi’ ve Türkiye’de sağlık turizminin başkenti olma kapasitesine sahiptir” dedi.

Silikon Vadisi milyarderlerinin desteklediği New Kaliforniya şehri 18 bin 600 dönüm olacak!

Silikon Vadisi’nin milyarderleri tarafından desteklenen New Kaliforniya şehri yaklaşık olarak 18 bin 600 dönüm olacak. İşte detaylar...

Fed, Silikon Vadisi Bankası'nın iflasından yetersiz denetimi sorumlu tuttu!

ABD Merkez Bankası (Fed), Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflası ile yaptığı değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada yönetim ve yetersiz denetim suçlu olarak gösterildi.

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım

California, 19 Nisan (Reuters) - Silikon Vadisi 5G çip girişimi EdgeQ Inc Çarşamba günü, şirketin teknolojisini Telekom operatörleri de dahil olmak üzere müşterilere satmaya başlamasıyla birlikte üretimdeki artışı finanse etmek için 75 milyon dolar topladığını söyledi.

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının nedeninin "kötü yönetim" olduğunu belirtti. Barr'a göre, bankanın yönetimi faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemedi ve bu nedenle iflas kaçınılmaz hale geldi.

Oracle, Silikon Vadisi'nden taşınıyor!

Teknoloji devi Oracle, şirket merkezini Silikon Vadisi'nden Texas’ın başkenti Austin'e taşıma kararı aldı. 

Silikon Vadisi'nde kiralar 3 bin 500 dolardan başlıyor!

Aylık gelirin 5-6 bin dolar civarında olduğu Silikon Vadisi'nde en küçük, en mütevazı dairenin aylık kirası 3 bin 500 dolardan başlıyor. 

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Facebook Silikon Vadisi'nden taşınan çalışanının maaşını kesecek!

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, çalışanlarının Silikon Vadisi dışında hayatın daha ucuz olduğu bölgelere taşınmaları durumunda maaşlarından kesinti yapılacağını açıkladı...

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırım!

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırımla teknolojik çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin ‘uluslararası kuluçka merkezi' kuruldu. 

Antalya'nın 4 kentine silikon vadisi kurulacak!

Örtü altı tarımın merkezi Kumluca’yı ziyarette bulunan ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler, “Gelin Kumluca, Demre, Finike ve Kaş’ta Tarımın Silikon Vadisini kuralım” diye konuştu.

TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi 4. Bölge başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Turkuaz Vadisi 4. Bölge projesi için başvuru dönemi başladı.

Ankara Turkuaz Vadisi 1. Bölge TOKİ başvuruları başladı!

Ankara Turkuaz Vadisi 1. Bölge TOKİ başvuruları bugün itibariyle başladı. Projede toplam 13 adet konut bulunuyor.

Ankara silikon vadisi Haberi

Ankara silikon vadisi

Türker Naslı: “Türkiye’de 663 sayılı KHK ile önü açılan ‘Sağlık Serbest Bölgelerinin' kurulacağı illerin başında mutlaka Ankara da gelmelidir.”


TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Türkiye’de 663 sayılı KHK ile ile önü açılan “Sağlık Serbest Bölgelerinin” kurulacağı iller arasında mutlaka Ankara’nın da düşünülmesi gerektiğini bildirdi.


Türker Naslı yaptığı açıklamada, 80’i aşkın hastanesi ve köklü bir geçmişe sahip tıp fakülteleri ile Ankara’nın, sağlık sektöründe güçlü bir alt yapıya, önemli bir birikime sahip olduğunu belirtti. Ankara’da 36 devlet, 11 üniversite hastanesi ve 35 özel olmak üzere toplam 82 hastanenin hizmet sunduğunu belirten Naslı, bunlardan 7’sinin, ABD merkezli Joint Commission International (JCI) tarafından akredite edildiğine işaret etti. Naslı, “Bir hastanenin uluslararası standartlarda hizmet verdiğini gösteren JCI akreditasyonu, sağlık turizmi açısından büyük önem taşımaktadır. Ankara,...