06 / 05 / 2024

Ankaranın yöresel mimari dokusu

Ankaranın yöresel mimari dokusu

Gölbaşı Belediyesinin, Ankara''nın yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek ve kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla başlattığı Ankara Evleri Projesi kapsamında yapımı süren ev sayısının 22''den 25''e çıkarıldığı bildirildi...

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Altın fiyatları ne olacak? Fed'in faiz kararsızlığı altını frenliyor! Altın yükselir mi, düşer mi?

Doların küresel piyasalarda güç kazanması altına olan talebin azalmasına sebep oluyor. Fed’in faiz artışlarında yönünün ne olacağı ile ilgili belirsizlikler de altını frenliyor. Peki altın yükselir mi, düşer mi?

Uzun bir aradan sonra yatırımcıların yüzü güldü! Borsa yükselişe geçti! En fazla hangi sektör prim yaptı?

ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarının ardından küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı. BIST 100 endeksi yüzde 0,82 oranında değer kazandı.

Uzmanlardan gram altın için bomba tahmin geldi! Gram altın yıl sonunda bu kadar olacak!

Altın fiyatları, küresel ekonomideki sorunları devam etmesi ile yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülmeye devam ediyor. Altına olan talep gittikçe yükselirken uzmanlardan gram altın için yıl sonu tahmini geldi. Gram altın yıl sonunda bakın ne kadar olacak...

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Mitaş Endüstri yatırımlarını küresel ölçekte genişletecek!

Çelik yapıların tasarımı, imalatı, galvaniz kaplanması, boyanması, montajı ve taahhüdü gibi alanlarda hizmet sağlayan Mitaş Endüstri, dünyanın 5 kıtasında 135'ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Mitaş Endüstri, gelecek 5 yılda yatırımlarını küresel ölçekte genişletmeyi amaçlıyor...

Fed faiz oranını sıfıra çekti! Altın yükselişe geçti!

Küresel yatırımcıların likidite krizi nedeni ile nakit para ihtiyacını karşılamak için satışa geçmeleriyle cuma günü yüzde 4.5 değer kaybeden altının fiyatı yeniden yükselişe geçti.

Tarihi Sungurbey Camisi'nde restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ı tamam!

1335 yılında yılında Niğde Valisi Sungur Ağa tarafından inşa ettirilen ve farklı mimari özellikleri ile ön plana çıkan Sungurbey Camisi'nde geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ı tamam...

Of, Çaykara ve Dernekpazarı'na yöresel mimarili binalar geliyor!

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Yozgat'taki yöresel ev yoğun ilgi görüyor!

Yozgat Belediyesi tarafından Sarıhacılı Mahallesi'nde açılan Yöresel Ürün Pazarı ve Kahvaltı Evi yoğun ilgi görüyor. Konakta Yozgat yöresine ait yöresel ürünler satılırken, üst katta ise organik kahvaltı ve yöresel yemekler satılıyor.

Kırsaldaki alanlarda yöresel mimariye uygun konutlar üretilecek!

Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının Belirlenmesi Projesi ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Ankaranın yöresel mimari dokusu Haberi

Ankaranın yöresel mimari dokusu

Gölbaşı Belediyesinin, Ankara''nın yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek ve kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla başlattığı Ankara Evleri Projesi kapsamında yapımı süren ev sayısının 22''den 25''e çıkarıldığı bildirildi.


Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, yaptığı açıklamada, projenin amacının Ankara evlerini yaşatmak olduğunu ifade ederek, "Belediyemizce hazırlanan projeleri yapmak isteyen vatandaşlarımızın teşvik edilmesi ile hem çevre ve görüntü kirliliğini yok edeceğiz hem de Ankara evlerini yaşatacağız. Tasarlanan proje sayımızı da 22''den 25''e çıkararak, vatandaşımıza daha fazla seçenek imkanı sunuyoruz" dedi.

Duruay, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında modern Ankara evlerini Gölbaşımızda yaşatacağımız ve ilçemizin doğal dokusunun bozulmayacağı projeden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza yol kotu hizmet ücretleri, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni hizmet ücretleri ile yol katılım ücretlerinde indirim yapılıyor. Vatandaşımız...