06 / 05 / 2024

annemin evini kredi ile satın alabilir miyim

annemin evini kredi ile satın alabilir miyim

Konut kredisi ile bankalar, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile nakit ihtiyacı karşılanıyor. Peki, kredi herkese verilir mi? Siz de "Annemin evini kredi ile alabilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

İstanbul'da kentsel dönüşüm hibesi ve kredi desteği kaç TL? Evini dönüştürecekler şimdi bakın! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği tarafından başlatılan, 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları merak ediliyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm kredi ve hibesi kaç TL? İşte  ayrıntılar...

Altan Elmas: İlk evini alacaklar için uygun kredi imkanı sağlanmalı!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2024'e dair beklentilerini anlattı. Elmas, konuta erişimin artırılması için özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi beklentileri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ilk evini alacaklara kredi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk ev alımında kredi erişimini sağladıklarını belirterek, konut arz ve talebini birlikte düşünülmesi gerektiğine dikkat çekti. 

İlk evini alacaklara kredi müjdesi! 2 yıl ertelemeli olacak

Ev alacaklar için mucize kredi desteği. Kampanyadan sadece ilk evini alacak olanlar faydalanabilecek. Kredi ödemeleri ise ‘2 yıl ertelemeli 18 yıl vade’ şeklinde yapılacak. ‘Hâlihazırda bir evde hissesi olmamak’ şartı gerekiyor.

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

Konutta kredi muslukları açılıyor! İlk evini alacaklara müjde: İstanbul'da 5 milyon TL'ye kadar kredi imkanı!

Ekim'de yürürlüğe alınması öngörülen ve ilk etapta 100 bini aşkın kişinin ev sahibi olmasına imkan verecek olan 'İlk Evim Kampanyası'nda, 1.20 faiz, 180 ay vade ile kredi alınabilecek. İşte ayrıntılar...

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi evini yapanlara hibe ve faizsiz kredi desteği verilecek!

‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ kapsamında, kendi evini ve işyerini yerinde inşa edecek depremzedelere, hibe ve 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli faizsiz kredi imkanı sağlanacak.

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…

İstanbul'da evini dönüştürmek isteyenlere yüzde 0,69 faizle 2 yıl geri ödemesiz kredi!

Mega kent İstanbul'da evini dönüştürmek isteyenlere yüzde 0,69 faiz oranıyla 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek... Hemen bu detaylara bakın...

Bankalardan 2 yıl ödemesiz, düşük faizli kredi imkânı! Paraya ihtiyacı olanlara hızır gibi yetişti!

Deprem felaketinden etkilenen bölgelerin yeniden yapılanma sürecinde finansal destek paketleri ve krediler açıklanmaya başlandı. Bu çerçevede yalnızca deprem bölgesinde değil, deprem riskli bölgede yaşayan kişilerin evini yıkmak yerine güçlendirmesi için 240 bin TL’ye kadar kredi sağlanabiliyor.

Kentsel dönüşümde kira yardımı ve kredi birlikte olsun talebi!

Yeni düzenleme ile binasını güçlendirmek isteyenlere verilen 50 bin TL kredi 80 bin TL'ye evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenlere verilen 125 bin TL kredi 200 bin liraya TL'ye yükseltildi. Vatandaşlar, kira yardımı alırsa kredi alamıyor. 

Evini dönüştürecekler bu habere dikkat!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi için vatandaşa sunulan faiz destekli kredilerde limitler yüzde 60 arttırıldı. Evini güçlendirecek ya da dönüştürecekler için kredi limiti yükseltildi.

annemin evini kredi ile satın alabilir miyim Haberi

annemin evini kredi ile satın alabilir miyim

Annemin evini kredi ile alabilir miyim?

Konut kredisi ile bankalar, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile nakit ihtiyacı karşılanıyor.Ancak, konut kredisi her başvuran kişiye kullanıdırılmıyor.


Konut kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor.


Bu nedenle bir bankanın onay vermediği konut kredisi başvurusuna diğer bir banka onay verebiliyor. Kredi kullandırılacak kimselerde aranan ortak şart, kişinin kredi geçmişinin temiz olması. Ayrıca kredi kullanılacak meskenin de ekspertiz tarafından onaylanması.


Peki, konut kredisi akraba arasında yapılan satışlarda kullanılabiliyor mu? Siz de "Annemin evini kredi ile alabilir miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bankalar, aile içinde ve akrabalar arasında yapılan konut devirlerinde kredi kullandırmıyor. Bunun nedeni ise aslında nakit paraya ihtiyacı olan kimsenin ihtiyaç kredisini değil...