18 / 05 / 2024

antalya 2b satışları

antalya 2b satışları

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalya'da bugün itibarıyla satışa konu 2B arazilerinin yüzde 60 'ının satıldığını bildirdi. Mat, 2-B taşınmazlarının satış bedelleri konusunda hatırlatmalarda bulundu...

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Sur Yapı Vitrin Antalya satışta! 48 ay vade fırsatı!

Sur Yapı tarafından Antalya'da inşa edilen Vitrin Antalya projesinde satışlar devam ediyor. Vitrin Antalya projesinde 48 ay vade imkanı sağlanıyor. İşte projeye ilişkin detaylar...

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Antalya'da yüksek faizler konut satışlarını nasıl etkiledi?

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Davut Çetin, konut satışlarını değerlendirdi.

Lojman satışları ne zaman başlayacak?

Bedel tespitleri yapılan lojmanların satışlarına bu ay başlanıyor, satışa sunulacak lojmanlar Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin’de bulunuyor.

Antalya'da konut satışları yüzde 36 düştü!

TUİK verilerine göre Antalya'da konut satışları 2018 yılının haziran ayında göre yüzde 36,5 oranında düşüş gösterek 3 bin 390 oldu. Kentte yabancılara ise 668 konut satıldı.

Antalya'da konut satışları yüzde 4.4 arttı!

Antalya'da konut satışları bir önceki yıla oranla yüzde 4.4 artış kaydederek 62 bin 940 oldu. Turizmin başkentinde, yabancılar ise 2018 yılında 7 bin 938 konut satın aldı.

Antalya'da konut satışları yüzde 5.7 arttı!

Antalya’da konut satışları yüzde 5.7 oranında yükseldi.  ÖSSE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Önder Baş, en yoğun talebin, Döşemealtı ve Konyaaltı bölgelerinde olduğunu açıkladı. 

Antalya'da satılık gayrimenkul 3,1 milyon TL'ye!

Kaş İcra Dairesi Başkanlığı Antalya Kaş'te yer alan gayrimenkulü 3 milyon 184 bin 417 TL'den satışa çıkardı. Satışların 11 Eylül 2017'de ve 6 Ekim 2017 tarihinde yapılacağı taşınmaz için satış yeri Kaş Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu olarak belirtiliyor.

Klima satışları sıcaklıkların etkisiyle hız kazandı!

Hava sıcaklıklarının da etkisiyle klima satışları hız kazandı. Klimaların en çok satıldığı iller sırasıyla İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin ve Bursa olu

Antalya’da yabancıya konut satışları yüzde 14,4 azaldı!

Antalya’da 2015 yılı Nisan ayında 6 bin 219 konut satılırken bu sayı, 2016 Nisan ayında yüzde 1,08 oranında azalarak 6 bin 152’ye düştü. Yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,4 azalarak bin 581 oldu.

Antalya Panorama Evleri'nde satışlar başladı! 2+1'ler 380 TL'ye!

Ulu İnşaat'ın Antalya ili, Kepez'de 2 etaptan oluşan yeni projesi olan Panorama Evleri'nde lansman dönemi fiyatlarıyla satışlar devam ediyor. Projede 2+1'ler 380 TL'den başlıyor.

Antalya'da konut satışları artıyor!

Antalya'da konut satışları yüzde 5.3lük artışla 52 bin 624 olarak gerçekleşirken, en çok satış ise 10 aylık periyotta 193 bin 90 ile İstanbul'da gerçekleşti.

antalya 2b satışları Haberi

antalya 2b satışları


Mat, 2B arazilerinin satış ve iadesiyle ilgili 6292 sayılı Kanun'un 26 Nisan 2012'de yürürlüğe girdiğini, bu tarihten itibaren başvuruların alınmaya başlandığını ve 82 bin civarında başvuru geldiğini anlattı.


Hak sahipliği tespit edilen kişilerin adreslerine Defterdarlık, Mal Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğü tarafından taşınmazın satış bedeli, ödeme koşulları ve yükümlülükleri belirten tebligatların yapılmasıyla sürecin başladığını dile getiren Mat, Antalya'da satışa konu, satılabilir nitelikte 65 bin 189 adet 2B arazisi tespit edildiğini söyledi.


"Bugün itibarıyla satışa konu 2B arazilerinin 37 bin 390'u, yani yüzde 60'ı satıldı" diyen Mat, şöyle konuştu:


"Son tebligatları temmuzun son haftasında yapmıştık. Bu hak sahiplerinin de gelip satış işlemlerini tamamlama süresi 15 Kasım'da doluyor. 2B satış sürecinin tamamlanması için 1,5 aylık bir süre var. Bu süre sonunda satış oranının yüzde...