04 / 05 / 2024

Antalya artan konut sayısı

Antalya artan konut sayısı

Turizmin lider şehri konumundaki Antalya'da birçok mahalle şimdiden ev ve konutlara doymuş durumda. Yapılaşmanın hız kesmeden devam ettiği şehir genelinde, maalesef yeşil alanlar da günden güne yok oluyor.

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

ATEM Başkanı'ndan konut sorununa 17 maddelik çözüm!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son birkaç yıldır gündemden düşmeyen yüksek kiralar ve sürekli artan konut fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Ziraat Bankası'ndan 11.502 TL taksitle 1.5 milyon TL konut kredisi kampanyası!

Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlara bir müjde de Ziraat Bankası'ndan geldi. Buna göre, artan konut fiyatları ve kredi faiz oranları nedeni ile ev sahibi olmak birçok kişi için zor bir durum olurken, Ziraat Bankası yaptığı açıklama ile yüzleri güldürecek gibi gözüküyor.

Konut fiyatları son 2 yılda yüzde 600 arttı! Şimdi düşüş bekleniyor mu?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Peki son 2 yılda yüzde 600 artan konut fiyatları hangi şartlarda düşer? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Kredi faizleri arttı, konut talebi yüzde 35 azaldı!

Rusya’da artan konut kredisi faizleri sonrası Moskova’da satılık dairelere talep kısa zamanda yüzde 35 azaldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut fiyatları yüzde 82,8 arttı!

Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre geçtiğimiz Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında artan konut fiyat endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 82,8, reel olarak da yüzde 12,4 oranında artış gösterdi.

Sur Yapı Vitrin Antalya'da  2 milyon TL peşinat, yüzde 10 indirim fırsatı!

Sur Yapı tarafından Antalya'da inşa edilen Vitrin Antalya projesinde   2 milyon peşinat, yüzde 10 indirim fırsatı devam ediyor. Peki Sur Yapı Vitrin Antalya'da konut fiyatları ne kadar?

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, Ankara’da yükselen konut fiyatlarını değerlendirdi. Kılıç, “Piyasada yanlış bir algı var. Fiyatları biz yükseltmiyoruz. Talebin artması fiyatlara yansıyor. Aksine, artan konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor” diye konuştu.

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Antalya artan konut sayısı Haberi

Antalya artan konut sayısı

Lüks konutların ve villaların peş peşe yükseldiği Arapsuyu Mahalleside Antalya'nın bu açıdan gelecek için kafaları karıştırıyor. Bazı mahalle sakinleri geçmişte Arapsuyu ve Konyaaltı'nın çok yeşil ve insanların parmakla gösterdiği bir yer iken bu gün ne yazık ki lüks konutlarla adının anıldığını belirttiler. Bir kısım vatandaş, mahallenin ortasından geçen su kanallarında çok güzel balık avladıklarını, ancak şimdi ise bunun mümkün olmadığını söylediler. 


YEŞİLE HASRET KALDIK 


Antalya son yıllarda turizm kadar inşaat sektöründeki canlılık ve yapılan değerli binaları ile de anılır oldu. Sektörlerin birbirlerini taşıması ve ileriye götürmesi ne yazık ki beraberinde de sıkıntıları getirmeye başladı. Özellikle Konyaaltı ilçesi, yapılan lüks konutlar ve villa tarzı evler ile adeta çevrelenmiş durumda. Konyaaltı ilçesinin Arapsuyu Mahallesi de bu sıkıntıların en göze çarptığı yerlerden biri olarak...