07 / 05 / 2024

Antalya Kaşın imar planında karar çıktı mı

Antalya Kaşın imar planında karar çıktı mı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kaş ilçesi için hazırladığı 1/25 binlik imar planına Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Deprem uzmanından son dakika uyarısı: Orada 7'den büyük deprem olması kaçınılmaz! 

Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, o bölgeyi işaret etti ve 7'den büyük depremin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Araç alacaklar dikkat: Fiyat yükselişleri kaçınılmaz! Şimdiden yüzde 2 ile yüzde 4 arasında artış var! 

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, otomotiv sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşre Eroldu'nun o açıklaması...

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Antalya Kaş'ta imarlı 2 arsa satılacak! Acil bakın!

Antalya İli Kaş Belediye Başkanlığı, Antalya Kaş'ta yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

Milli Emlak Antalya Kaş'ta taksitle arsa satacak! Yazlık bölgede arsa arayanlar dikkat!

Antalya İli Kaş Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Antalya Kaş'ta yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

İslam Memiş gram altın için kaçınılmaz son dedi! Peş peşe rakam verdi! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın ve piyasa analisti İslam Memiş, gram altın için kaçınılmaz son dediği rakamı açıkladı. Bakmayan çok pişman olacak! 

Emlak Konut GYO'nun Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun Şişli Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı. İşte detaylar...

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Güngören Tozkoparan'daki 104 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul Güngören Tozkoparan'daki toplamda 104 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı... İşte detaylar...

Antalya Kaş'ta satılık gayrimenkul fırsatı!

Antalya İli Kaş Belediye Başkanlığı, Antalya Kaş'ta gayrimenkul satıyor. Söz konusu ihale Kaş Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

Arnavutköy'deki 67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Yeşilbayır Mahallesi 247 ve 62 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte  67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Antalya Kaşın imar planında karar çıktı mı Haberi

Antalya Kaşın imar planında karar çıktı mı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş için hazırladığı yaklaşık 40 bin nüfusu öngören 25 binlik planda yürütmeyi durdurma kararı verildi. Avukat Tuncay Koç, 'Mahkeme Kaş'ı bitirecek, doğayı tahrip edecek rant odaklı planda yürütmeyi durdurdu' dedi


Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kaş ilçesi için hazırladığı 1/25 binlik imar planında yürütmeyi durdurma kararı verdi. 31 kişinin açtığı davada, Doğal Hayatı Koruma Vakfı da müdahil olmuştu. 


Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Çınar Atay, Prof. Dr. Sibel Ecemiş Kılıç ve Prof. Dr. Emine İpek Özbek’in mahkemenin isteğiyle hazırladığı bilirkişi raporunda, planın mekansal plan kararlarıyla uyum sağlamadığı, pek çok sit ve orman alanı ile özel çevre kararları ile uyumsuz olduğu ifade edildi.


KAPLUMBAĞA YUVALAMA ALANINA TURİZM TESİSİ 


38 bin 200 bin nüfusu öngörerek düzenlenen planın, doğal...