26 / 07 / 2024

antalyada evden çıkarılan öğrenciler

antalyada evden çıkarılan öğrenciler

Antalya'da işletmeci ile mal sahibi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kiraladıkları 1+1 eşyalı dairelerin tahliyesine karar verilen öğrenciler mağdur oldu. Mal sahibinin, öğrencilerin tahliye sürecinde mağdur olmaması için 10 günüğüne 4 daire verdi...

Kiracı 'Ağustos'ta evden çıkarım' dedi, ev sahibi anlaşmadı: İlk duruşma 27 Mayıs 2025'e verildi!

Avukat Tarık Çakmak, resmi X sosyal medya hesabından kiracı vekili olduğu bir kira tespit davası ile ilgili konuştu. 'Ağustos'ta evden çıkarım' diyen kiracı ile anlaşmayan ev sahibi, evine yıllar sonra geçebilecek. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar meselenin hukuki boyutlarının daha çok araştırılmasını sağlıyor. Buna göre, 1 yıllık bir kiracıyı ev sahipleri evden çıkarabilir mi?

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

Kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılmaları kiracılar için oldukça sıkıntılı ve yüksek maliyetli bir durum olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmak istemeyen kiracıların tedbirli davranmaları durumunda evden çıkarılmaları neredeyse imkansız bir durum olmaktadır.

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mülk sahipleri: Düz hesap 15 sene beklemeniz gerek! 

Binlerce mağdur ev sahibi, yüzde 25 zam sınırına ve uzun süren tahliye davalarına tepki gösteriyor. Peki kiracı nasıl evden çıkarılır? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o sorunun yanıtı ve sözleşmelerde 15 yıl detayı...

Kiracılar dikkat! Kiracıyı ev sahibi evden hangi durumlarda çıkaramıyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılı durumlar karşısında kiracılar evden çıkarılmamak için her türlü yola başvurabiliyorlar. Buna göre, kiracıların yapacakları bir işlem ile ev sahipleri uzun seneler onları evden kolay kolay çıkaramıyorlar.

Kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Ev sahiplerine ve kiracılara flaş uyarı! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı haklarını merak ediyor. Peki kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Avukat Mehmet Fatih Özer, 4 maddede sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri halinde ne yapabileceklerini bilmiyor ve merak ediyorlar. Buna göre, kiracıların yasal hakları neler? Ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa ne olur?

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı 12 yıl evden çıkaramayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son dönemlerde yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar karşısında iki tarafta mevcut haklarını bilmediği zaman haksızlıklara neden olabiliyor. Buna göre, bir kiracı istemedikçe istisnai durumlar hariç 12 sene evden çıkarılamıyor.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

İki şehirdeki imarlı 4 arsa satışa çıkarıldı! İmarlı arsa arayanlar bu tarihleri kaçırmayın!

Ankara ve Hatay'da yer alan imarlı dört arsa satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan arsalar özel eğitim alanı ve sanayi alanı imarlı olarak belirtildi.

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri kirayı ödeseniz bile sizi evden çıkarabilir ama nasıl? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve anlaşmazlıklar son zamanlarda gündemdeki yerini korumakta. Buna göre, kiracılar için önemli bir uyarı kaydedildi. Kiracılar kira ödemelerini aksatmalasalar bile ev sahipleri tarafından evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Bir ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilecekleri durumların çoğu genel anlamda bilinmektedir. Fakat, kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılamayacakları durumlar nelerdir? Merak edilen ayrıntılar neler?

Dünya Gazetesi Maslak'taki ofisinden bugün çıkarıldı: Kira krizi yaşayan gazete Umut Güner'e satıldı!

Mali sıkıntılar nedeniyle bugün Maslak'ta bulunan ofislerinden çıkarılan Dünya Gazetesi'nin yeni sahibinin de Umut Güner olduğu belirtildi. 

antalyada evden çıkarılan öğrenciler Haberi

antalyada evden çıkarılan öğrenciler


Antalya'da işletmeci ile mal sahibi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle mahkemenin tahliyesine karar verdiği dairelerde kalan öğrenciler, evlerinden ayrılmak zorunda kaldı.


Edinilen bilgiye göre, merkez Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi'ndeki Gizem Sitesi'nde 1+1 şeklinde 20 dairesi bulunan Fatma B, 4 yıl önce daireleri işletmesi için bir turizm firması ile anlaştı. Firma da daireleri eşyalı olarak öğrencilere kiraya verdi.


Bir süre sonra Fatma B, firma yetkilileri ile kira nedeniyle anlaşmazlık yaşayınca Antalya 8. İcra Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, şubat ayında dairelerin tahliyesine karar verdi.


Karar uyarınca siteye gelen görevliler, dairelerde kalan öğrencilerden evleri boşaltmasını istedi. Bunun üzerine bazı öğrenciler siteden ayrılarak arkadaşlarının yanına yerleşti. Bazıları da mal sahibinin geçici olarak tahsis ettiği dairelerde kalıyor. Öğrenciler, firmadan ödedikleri paranın iadesini istiyor. 


Mal sahibi Fatma B'nin avukatı Faruk Akdağ,...