04 / 05 / 2024

aoç abd elçiliği

aoç abd elçiliği

Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken eğitim alam olarak Gazi Üniversitesine devredilen Çukurambar da bulunan 29095 ada 1 parsel, önce TOKİ'ye oradan da ABD Büyükelçiliği'ne devredilmişti.

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar yükseldi!

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış rakamı, şubat ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 35 artış ile 170 bin 457 olduğu kaydedildi. 

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 

İkinci el çevrim içi otomobil pazarında fiyatlar yüzde 2,6 düştü! Araç alacaklar şimdi bakın! 

Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında Eylül 2023'te 141 bin 508 adet satış olurken, fiyatlar aylık bazda yüzde 2,59 geriledi. İşte detaylar...

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

Bekçi adayları müjde! 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği e-Devlet sınav giriş yerleri erişime açıldı!

Bekçilerin heyecanla beklediği sınav giriş belgeleri erişime açıldı. İşte 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav giriş belgesi e-Devlet sorgulama ekranı. Tıklayarak hemen öğrenin...

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.

2023 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav tarihi açıklandı: Bekçi sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 

Bu yıl 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav tarihi belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı, sınavın tarihini ve saatini açıkladı. İşte başvuru detaylarına ilişkin tüm merak edilenler...

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Kamu bankalarının faiz kararı indirimi sonrasında konut sektöründe hareketlilik bekleniyor. Konut satışlarının artacağını düşünen temsilciler birinci el konutlar için kampanya yapılmasını talep ediyor.

Faruk Fatih Özer'in Binance'deki paralarına el konulması için talep!

Thodex soruşturması kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne savcılığın yazı yazarak firari şüpheli Faruk Fatih Özer’in Binance’deki kripto paralarına el konulması için talepte bulunuldu.

aoç abd elçiliği Haberi

aoç abd elçiliği

Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken eğitim alam olarak Gazi Üniversitesine devredilen Çukurambar da bulunan 29095 ada 1 parsel, önce TOKİ'ye oradan da ABD Büyükelçiliği'ne devredilmişti. ABD Büyükelçiliği AOÇ arazisinde yapacağı binanın mimari projesini, mimarlarla tartışmak istedi. Üniversiteden öğretim üyeleri ile birlikte TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesinden Namık Kemal Kaya. Ali Hakkan. Burcu Ateş ve Gökçe Bolat'dan oluşan heyet ABD Büyükelçiliği'nde görüşmeye katıldı. Görüşmede heyet mimari proje detayını tartışmadı. Orası AOÇ arazisidir vazgeçin, arazinin AOÇ'ye iadesinin yapılması gerekir" dedi. 


"AOÇ ARAZİSİNDE SARAY NE İSE ABD ELÇİLİĞİ DE O OLUR "

 Heyetin Görüşmesinden sonra basına yazılı açıklama yapan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Yanlış yerde doğru mekân. AOÇ arazisinde ABD elçiliği olmaz" dedi. Candan şöyle devam elli" Gazi Üniversitesine...