04 / 05 / 2024

Apartman aidatları ne zaman alınır

Apartman aidatları ne zaman alınır

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu apartman aidatlarında ayrım yapılabilir mi? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kredi kartı aidatlarına zam! Kredi kartı aidatları ne kadar oldu?

Kredi kartı aidatlarını yüzde 70 oranında yükselten bankalar, ücreti 1.500 TL'ye kadar çıkardığını duyurdu. Buna göre, bankalar ile vatandaşların senelerdir yaşadıkları kredi kartı aidat sorunu sürerken senede bir defa alınan kredi kartı aidatları 400 ila 1500 TL arasında değişiyor.

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler vatandaşların tepkilerine neden olurken, son 2 senedeki zamlar yüzde 300'e yaklaştı. Peki hangi ilçede konut sitesi aidatları ne kadar?

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.

Asgari ücrete gelen zamdan sonra onlar da zam yaptı. Vatandaşlar ödemeye gittiğinde şaştı kaldı

Asgari ücretin artırılmasının ardından her şeye yine teker teker zam gelmeye başladı. Bursa'da apartman aidatlarının zamlanması vatandaşların tepkisini çekti.

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

Yeksa Yapı Şükrüpaşa apartmanında son konut!

İstanbul'un en nezih semti Kadıköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeksa Yapı tarafından hayata geçirilen Şükrüpaşa apartmanında son konut. Peki Şükrüpaşa apartmanında son konutun fiyatı ne kadar?

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan son dönemin en yakıcı sorunu kira artışlarından apartman aidatlarına yaşanabilecek tüm  anlaşmazlıklarda yeni uygulama geçerli olacak. Yeni dönemin belirleyicisi olacak arabulucular başka hangi konulara bakacak?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatları neye göre artar?

Apartman aidat neleri kapsar? bu ve benzeri sorular pek çok apartman sakini tarafından sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen yanıtlar ve detayları!

Yıllardır ödenen kart aidatları geri alınacak mı? İade aidat ödemeleri için ne yapmak gerekir?

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısının aidatları geri ödenecek. Binlerce lira ödenmiş olan kart aidatları konusunda yapılan açıklama ile tüm kartı olan vatandaşlara müjde verildi. 

Binanızın sağlamlığından ne kadar eminsiniz? Apartman sakinleri toplanıp hemen bu testi yaptırın!

Deprem gerçeği herkesin hayatında. Peki bu gerçeğe karşı neler yapıyorsunuz? Apartman sakinleri hemen bu testi yaptırmalı! İşte detaylar!

Apartman aidatları ne zaman alınır Haberi

Apartman aidatları ne zaman alınır

22 daireli bir apartmanda bekar arkadaşımla oturuyorum. Bizim binada bizden başka üç dairede daha bekar kimseler kalıyor. Apartman yönetimi bekarlardan 60 TL evlilerden 30 TL aidat alacağını söylüyor. Böyle bir ayrım olabilir mi? 


Bunca senelik meslek hayatımda tuhaf pek çok şeye muhatap oldum ama böylesine az rastladım. Aidat dediğiniz bir binanın ihtiyacını gidermek için toplanan avanstır. Binanın neye ihtiyacı bulunduğu yılın başında tespit edilir. Kat malikleri kurulunda bu husus görüşülür sonra bir yıl içinde bu ihtiyaçları karşılamak için toplanması gereken para hesaplanır ve herkese adil biçimde dağıtım yapılır. Bunun adı aidattır. Üstelik aidatı yönetim kurulu kendi kafasından belirlemez. Kat malikleri kurulu belirler. Istisnaen kat malikleri kurulunda belirlenmemiş ise yönetici bir işletme projesi yapar kat maliklerine tek tek sunar, itiraz olmazsa...