22 / 05 / 2024

apartmana çatı yapılması

apartmana çatı yapılması

Apartmanda çatı olmadığını ve kimi kat maliklerinin apartmana çatı yaptırmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda apartmanda çatı yapımı için ne gerekli? İşte apartmana çatı yapılması için gerekenler...

Belediye Norveç'teki binanın çatısı 'komşuların içini kararttığı' için çim ve çiçekten yapılmasını şart koştu!

Belediye Norveç'te yeni yapılan bir binanın çatısı için 'komşuların içini kararttığı' gerekçesiyle çim ve çiçekten yapılmasını şart koştu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen ilginç yorumlar...

Bursa'nın ünlü alışveriş merkezi Atış Yapı'nın oldu!

Bursa’nın ünlü alışveriş merkezleri arasında yer alan CarrefourSa, Bainbrech Anonim Şirketi tarafından Atış Yapı’ya devredildi. Devredilen bu dev arazi, içinde CarrefourSa Alışveriş Merkezi’nin de yer aldığı toplamda 100 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. AVM'nin yerine otel ve rezidans yapılması

Altın borcu olanlara kritik uyarı! Kara kara düşünmeyin uzman Tunç Şatıroğlu yapılması gerekenleri bir bir anlattı

Gram Altında düşüş yaşanmasının ardından yeniden yükselişe geçmesi piyasalarda borcu olan vatandaşların sıkıntısını konuşmaya başladı. Piyasa  Uzmanı Tunç Şatıroğlu yapılması gerekenleri bir bir anlattı.

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında çatılı iş yerinde kiracı olan esnafların, kiraya verenin yazılı rızası olmadan, kira sözleşmesine ortak alabilmesi veya kira ilişkisini başkasına devredebilmesi amaçlanıyor.

Galatasaray Üniversitesi'ne geçici çatı yapılacak!

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki 145 yıllık tarihi binasının 3 yıl önce yanan çatısı, sonunda onarılıyor. Çatı örtüsü yapılması işi ihalesini Güryapı Restorasyon aldı...

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun!

Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 18 Şubat 2015 tarihinde 29271 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 6592 sayılı Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun....

Vergi denetim kurulu yönetmeliğinde değişilik yapılmasına dair yönetmelik!

Vergi denetim kurulu yönetmeliğinde değişilik yapılmasına dair yönetmelik, 18 Şubat 2015 tarihinde 29271 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte vergi denetim kurulu yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

1983 yılında yapılması düşünülen 10 proje askıya alınmış!

1983 yılında İstanbul'da yapılması düşünülen 10 proje askıya alınmış. Metro, tüp geçit, yeni Galata Köprüsü, Büyükçekmece Barajı gibi toplam 10 büyük proje, bürokratik işlemler ve para darlığından askıya alınmış.

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan tüketiciler, kesilen kesilen dosya masraflarının tarafında iade edilmesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 21 Ocak 2015 tarihinde 29243 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?

Ağır hasar gören,yıkılma tehlikesi olan riskli yapılar kentsel dönüşüm adı altında yeniden yapılandırılıyor.Peki apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?İşte apartmanın yeniden yapılması kararı..

Apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Yapılarda hasar,yıkılma görüp belgeleniyorsa ve alan riskli olarak değerlendiriliyorsa yeniden inşası uygun görülüyor.Peki yeniden inşa için neler gerekiyor?İşte,apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

apartmana çatı yapılması Haberi

apartmana çatı yapılması

Apartmana çatı yapılması için gerekenler!

Apartmanda çatı olmadığını ve kimi kat maliklerinin apartmana çatı yaptırmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda apartmanda çatı yapımı için ne gerekli? 


Konu ile ilgili olarak Yargıtay'ın almış olduğu kararlar bulunuyor. Apartmana çatı yapılması için öncelikle,  bina mimari projesinin incelenmesi gerekiyor. Yapılan inceleme sonucunda mimaride bununla ilgili aykırı bir durum yer almıyorsa çatı, kat malikleri tarafından alınacak bir karar ile yapılabiliyor. 


T.C.YARGITAY 18. HUKUK DAİRESİ

E. 2002/133,K. 2002/559,T. 23.1.2002


• ÇATI ONARIM BEDELİNİN TAHSİLİ ( Kat Maliklerinden Hiçbirinin Ana yapının Ortak Yerlerinde Bütün Kat Maliklerinin Rızası Olmadıkça Onarım ve Tadilat Yapamaması )


• ORTAK YER ( Kat Maliklerinden Hiçbirinin Ana yapının Ortak Yerlerinde Bütün Kat Maliklerinin Rızası Olmadıkça Onarım ve Tadilat Yapamaması )


• KAT MALİKLERİNİN TAMAMININ ONAYI ( Onay Alınmadan Çatı...