29 / 04 / 2024

apartmanda denetçi kime denir

apartmanda denetçi kime denir

Bina denetçisi, binadaki kat malikleri kurulu adına; apartman yönetici veya yönetim kurulunu denetleyen kimseye deniyor. Peki, bina yönetiminde denetçinin görevleri nelerdir?

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Türkiye'nin en zenginleri listesi değişti! Hangi patron liderliği kime kaptırdı?

ABD iş dünyası dergisi Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismini açıkladı. Peki hangi patron liderliği kime kaptırdı?

Mirasta kimsenin bilmediği o detay: intikal edilen miras kime geçer?

Miras konuları hukuki boyutları olan karmaşık süreçleri içerir. Reddedilen mirasın da kime geçtiğini bilmek bazı durumlarda faydalıdır. Peki reddedilen miras kime geçer ve bu süreçte ne yapmak gerekir? İşte reddedilen miras hakkında bilinmesi gereken o önemli detaya dikkat…

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 

Sayıştay Başkanlığı tarafından son dakika bir personel alımı açıklandı. Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için denetçi yardımcısı adayı alımı yapacak. Peki başvurular ne zaman? 

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Kapıcı dairesi gibi ortak alanları kiraya vermek yasal mı? Kiralama için kime nasıl yetki verilir?

Site ve apartmanda ortak alanın kiraya verilmesi kararını kim alır? Oy birliği mi oy ç okluğu mu gerekir? Kiralamaya kim yetkilidir? Bütün maliklerin oyu gerekir mi? Vekaleten oy kullanılabilir mi? İşte sık sık tartışma yaratan bu konudaki sorulara verilen yanıt...

Tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? İşte detaylar!

Tapu işlemleri konusunda pek çok husus merak edilmektedir. Onlardan biri de “Tapunun kime ait olduğunu öğrenmedir. İşte detaylar!

Vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği! Kime ne kadar verilecek, kimler faydalanabilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayçiçek yağında oluşan aşırı fiyat artışları ve yetersiz stoklar nedeniyle harekete geçti. 'Elden gelen yelle ya da selle' felsefesinden yola çıkarak vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği başlattı. Başvurular nereye yapılacak?

Kira sözleşmesi biten gayrimenkullerin kullanımına devam edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, bugün Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Kamu taşınmazlarını izinsiz kullanmanın yaptırımını kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamu taşınmazlarını izinsiz kullanmanın yaptırımı: Ecrimisil' başlıklı yazısı...

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Konut sitelerinde dışardan denetçi seçilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerinde dışardan denetçi seçilip seçilemeyeceğini kaleme aldı.

apartmanda denetçi kime denir Haberi

apartmanda denetçi kime denir

Bina yönetiminde denetçinin görevleri!

Bina denetçisi, binadaki kat malikleri kurulu adına; apartman yönetici veya yönetim kurulunu denetleyen kimseye deniyor.  Bina  yönetim denetimi, denetçinin olmaması halinde kat malikleri tarafından da yapılabiliyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu esaslarına göre, bina yönetim denetimi ne seçilecek kimsenin kat malikleri kurulunun arasından olması zorunluluğu bulunuyor. 


Denetçiler olağan olarak yapılan genel kurulunda yöneticiler ile birlikte seçiliyor. Denetçinin görevi bir sonraki genel kurulda son buluyor. Peki, bina yönetiminde denetçisinin görevleri nelerdir?


Bina yönetiminde denetçisinin görevleri!

Bina denetçisinin görevi, bina  yönetiminin görevlerini yerine getirip getirmediğini denetlemek olarak ifade ediliyor. 


Denetim için secilen kimse veya kimseler, denetimleri üç ayda bir yapabiliyor. Denetim sonucunda ise denetçi, yönetim hakkındaki düşüncelerini "Bina denetim raporu" kapsamında belirtiyor. Apartman denetçisinin görevlerini özetlemek gerekirse;


- Denetçi, yöneticinin görevdeki tutumunu denetler

- Denetçi apartmanın hesaplarını denetler

- Denetim...