09 / 05 / 2024

apartmanda denetçi olma şartları nelerdir

apartmanda denetçi olma şartları nelerdir

Sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin kurulması ve yönetici atanması zorunlu oluyor. Peki, yöneticiyi kim denetler? Apartmanda denetçi olma şartları nelerdir?

Kiracılar dikkat! Apartmanda kiracı olan kişiden yöneticisi olur mu?

Kiracıların apartmanlarda yönetici olma durumları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Buna göre, bir apartmanda kiracı olarak yaşayan bir kişi o apartmanda yönetici olarak seçilebilir mi? 

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Kentsel dönüşüme hız katacak yeni sistem! Ev sahibi olma kuralları değişiyor!

Türkiye’nin ilk endüstriyel konut markası Homera, ev sahibi olma kurallarını değiştirerek depreme karşı güvenli yapılarda yaşama imkânı sunuyor.

İş Bankası, şirketler için de uzaktan müşteri olma dönemini başlatıyor!

Uzaktan müşteri olma başvurularını 2023’ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat artıran Türkiye İş Bankası, görüntülü görüşmeyle müşteri olma kolaylığını bireysel ve gerçek kişi tacirlerden sonra ticari şirketler için de sunmaya başladı.

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 

Sayıştay Başkanlığı tarafından son dakika bir personel alımı açıklandı. Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için denetçi yardımcısı adayı alımı yapacak. Peki başvurular ne zaman? 

Emekli olmak için gün sayanlara müjde! 2 yıl erken emekli olma fırsatı!

Emeklilik her çalışanın hayalidir. Emekli olmak için gün sayanlara 2 yıl erken emekli olma imkanı. İşte detaylar!

18 yaşını dolduran herkes bekçi olabilir! Üstelik KPSS şartı olmadan bekçi alımı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, personel alımları kapsamında erkek ve kadın bekçi alımı yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 202 kişiye iş imkanı sunulacak. İlan detaylarında adaylarda aranan şartlar da belirtildi. 18 yaşından büyük herkes için bekçi olma şansı ile ilgili merak edilen deta

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

 Sigorta girişiniz 2000-2002-2008 ise bu haber sizin için! Erken emekli olma hakkını kaçırmayın

Uzun zamandır heyecanla sonuçlanması beklenen EYT düzenlemesi Meclis Kurulundan geçerek Resmi Gazete’de yayınlandı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olan vatandaşlar emekli olma hakkı elde ederken akıllara takılan suallerin yanıtı araştırılmaya devam ediyor.

Gayrimenkul, yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruyor!

Konut fiyatlarının reel olarak yıllık bazda yüzde 56,3 oranında arttığına değinen İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkulün yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruduğunu söyledi.

Bekçi alımları için başvurular resmen başladı! Yüksek maaşla bekçi olma fırsatını kaçırmayın! Hemen bu ilana bir bakın!

İş arayan vatandaşların merakla beklediği bekçi alımları için başvurular resmen başladı! Yüksek maaşla bekçi olma fırsatını kaçırmayın... Hemen bu ilana bir bakın...

apartmanda denetçi olma şartları nelerdir Haberi

apartmanda denetçi olma şartları nelerdir

Apartmanda denetçi olma şartları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin kurulması ve yönetici atanması zorunlu oluyor.


Yönetimin yerine getirmesi gereken bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor. Bu işlerin yapılıp yapılmadığı ise seçilecek denetçi tarafından denetleniyor. Peki, apartmanda denetçi olma şartları nelerdir?


Apartmanda denetçi olma şartları..

Yönetici ve denetçi atama

Madde 71 – (Ek: 14/11/2007-5711/22 md.)

Yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atar. 


Blok yöneticisi ve denetçisi, bloktaki kat maliklerinin; blok niteliğinde olmayan yapıların ortak yer ve tesisleri için yönetici ve denetçi,...