29 / 04 / 2024

Apartmanda doğalgazdan kömüre geçmek

Apartmanda doğalgazdan kömüre geçmek

Apartmanlarda ısıtma sistemi; merkezi sistemden ferdi sisteme dönüşebildiği gibi ferdi sistemden merkezi sisteme de dönüştürülebilir mi? Apartmanda doğalgazdan kömüre geçilebilir mi? İşte yanıtı..

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

1 ton kömür ne kadar? 2023 kömür fiyatlarına zam geldi mi?

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kömür fiyatları gündemde yerini aldı. Peki, kömüre zam geldi mi, 1 ton kömür ne kadar? 2023 kömür fiyatları kaç TL? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Doğalgazdan sonra su faturalarına da indirim geldi! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgazdan sonra su faturalarına da indirim yapılacağını müjdeledi. İşte detaylar!

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Töre tarafından kuruldu.

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.

Aralık ayı doğalgaz yardımı yattı mı? Doğalgaz yardımı başvuru şartları nelerdir?

Doğal gaz desteğine dair vatandaşların merak ettiği birtakım sorular vardır. Peki Aralık ayı doğalgaz yardımı yattı mı? İşte detaylar!

1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Milyonlarca çalışan doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki, 1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Bu kış ne doğalgaz ne kömür… Vatandaş yanacak! Yeni kömür fiyatları ağızları açık bıraktı…

Başta Avrupa olmak üzere dünya çapında yaşanan enerji krizinin etkisi ve akabininde arzda yaşanan bozulmalarla kömür fiyatları rekor kırdı. Buna göre kömürün ton başına fiyatı 436,71 dolara çıktı.

Odun ve kömüre fahiş zam

Doğal gaz ve elektriğin ardından odun, kömür ve tüp gaz fiyatları da zamlandı. Geçtiğimiz yıllarda bazı vatandaşlar kombileri kapatıp sobaya dönmüştü ancak odun ve kömür de bu yıl 3 misli zamlandı. İşte güncel odun ve kömür fiyatları...

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artış! Doğalgaz kesintisi mi yaşanacak? İşte detaylar!

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artışlar devam ediyor. Rusya ile Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana doğalgaz ve kömür fiyatları rekor kırdı. İşte detaylar!

Koniküre Mimarlık Mühendislik Yapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koniküre Mimarlık Mühendislik Yapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Hunberk Kanıbelli tarafından kuruldu.

Apartmanda doğalgazdan kömüre geçmek Haberi

Apartmanda doğalgazdan kömüre geçmek

Apartmanda doğalgazdan kömüre geçilebilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. 


Buna göre, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğunun alacağı larar doğrultusunda doğalgaza geçilebiliyor. Aynı zamanda kömür sobasının yasaklanmasına kadar verilebiliyor.


Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. 


Bu konuda yapılacak ortak işlerin giderleri arsa payı oranına göre ödeniyor. Merkezi ısıtma sistemlerinde ısınma giderlerinin paylaştırılmasına ilişkin usûl ve esaslar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürürlüğe...