22 / 07 / 2024

araç fiyatları düşer mi

araç fiyatları düşer mi

Sıfır otomobillerde Özel Tüketim Vergisi'nin düşeceği beklentisi 2. El araç piyasasını da durgunlaştırdı. Uzmanlar ise ekonomik dengeler göz önüne alındığında ÖTV’nin düşeceğine yönelik bir beklentinin gerçeklikten uzak olduğu yorumunda bulundu.

Sıfır araçlardaki kampanyalar domino etkisi yaratacak ve 2. el araç fiyatlarında düşüş hızlanacak!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sıfır araçlarda başlatılan kampanyalar domino etkisi yaratacağını ve 2. el araç fiyatlarında düşüşün hızlanacağını belirtti.

Konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? 

Geçtiğimiz günlerde hükümetten "konut arzını artırıp fiyatları ve kiraları düşüreceğiz" açıklaması geldi. Peki konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Kamudaki araç tasarrufu ikinci elde fiyatları düşürebilir

Kamuda tasarrufu sağlamak amacıyla düzenlenen Kamu Tasarruf ve Verimlilik Paketi  adı verilen paket açıklandı. Kamuda kullanılan araç sayısına sınırlama getirilmesi, açığa çıkacak araçların ikinci el otomobil piyasasında fiyatları düşüreceği şeklinde yorumlandı.

Konut fiyatları düşer mi? Cam balkon fiyatları 4 yılda 30 kat arttı!

Konut satışları ve fiyatlarındaki düşüş sürerken, kiralık konutlarda fiyatlar artamaya devam ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin ise cam balkon fiyatlarındaki artışı göstererek, konut fiyatlarıyla ilgili tespitini açıkladı.

60 milyon TL olan apartman maliyeti, enflasyonla 100 milyon TL'ye yükseliyor: Konut fiyatları düşmez!

Yeni ev alacaklar ve konuta yatırım yapacaklar, fiyatların nasıl bir seyir izleyeceğini merakla araştırıyor. İnşaat Doktoru isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Fiyatlar düşmez' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İkinci el araç fiyatlarında son durum nedir? Yükseliş tekrar başladı mı?

Otomobil piyasasında yaşanan yükseliş tarihi zirvelere kadar çıkmış durumda. Sürekli artan enflasyon, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve otomotiv sektöründe yaşanan tedarik problemi araç fiyatlarını rekor düzeyde yükseldiğini kaydetti. Otomobil piyasasında fiyat yükselişi devam edecek mi?

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre ikinci elde fiyatlar düşerken, ilan sayısı gittikçe azaldığı belirtildi.

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Son dakika! Altın fiyatları düşüyor! Gram altın bugün 2 bin 56 TL oldu! 

Son dakika altın fiyatları yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Haftanın dördüncü işlem gününde de altın fiyatları düşmeye devam ediyor. Gram altın bugün 2 bin 56 TL oldu. 18 Ocak 2024 altın fiyatları ne kadar oldu?

Arsayla vatandaşlığa 'konut' ayarı geldi: Konut ve arsa fiyatları düşer mi?

Yabancıya vatandaşlık şartına, geçen günlerde yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce, “En az 400 bin dolar veya karşılığı tutarındaki taşınmaz” düzenlemesi, “Arsa üzerinde yapılı taşınmaz” şeklinde yenilendi. Peki bu düzenleme satışları ve fiyatları nasıl etkiler?

İkinci el araç fiyatları dibi gördü! Araç alacaklar dikkat: 2024'te ibre yine tersine dönecek!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar, finansman çözümlerindeki çıkmaz ve yüksek faiz oranları nedeniyle, ikinci el araç fiyatlarında gerileme kaydedildi. Peki fiyatlar gelecek sene ne olacak? İşte merakla beklenen o sorunun yanıtı...

araç fiyatları düşer mi Haberi

araç fiyatları düşer mi

Sıfır otomobillerdeki Özel Tüketim Vergisi'nin düşeceğine yönelik söylentiler 2. el piyasasını da durgunlaştırdı.
Temmuz ayı itibariyle son yılların en yüksek seviyesi olan yüzde 79.60’a ulaşan enflasyon ve döviz piyasasındaki gelişmeler kişileri yeni yöntemler bulmaya yönelttiğini belirten Ekonmist Prof. Dr. Volkan Öngel, vatandaşın gayrimenkul ve arsanın yanı sıra sıfır otomobil alıp ikinci el piyasasının yükselmesiyle satmayı planladığını söyledi.

Öngel, “TÜİK rakamları Ocak-Haziran 2022 yılında pazarın yüzde 35’e yakın yukarı yönlü bir değişim ile farklı bir tablo olduğunu göstermekte. İkinci el piyasasında da durum benzer şekilde. Söz konusu rakamlar ve içerisinde bulunduğumuz ekonomik tablo göz önüne alındığında hem vergi geliri kaybına yol açacak hem de ithal araç talebini yükselterek cari denge ve kur üzerinde olumsuz etki oluşturacak bir ÖTV indiriminin yapılması uzak...