23 / 07 / 2024

arakanlıların barınma sorunu

arakanlıların barınma sorunu

Türk Kızılayı Genel Müdürü Kerem Kınık,"24 bin Arakanlı aileye konut sistemlerini inşa etmeye çalışacağız. Hava koşulları çok ağır. 2 bin hektarlık arazi gösterildi, altyapı çalışmaları yapılacak. Bu 24 bin konut, 100 bin Arakanlıya geçici barınma sağlayacak." dedi.

Barınma krizi endüstriyel konutla çözülebilir! Hem uygun fiyatlı, hem kısa sürede ev sahibi olma fırsatı!

Konut sahibi olmak giderek daha da zorlaşırken, barınma krizi için endüstriyel konutla çözümü gündeme geldi. Peki endüstriyel konut nedir? İşte ayrıntılar...

ATEM, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için kolları sıvadı! Ev sahipleri ile tek tek görüşülecek!

Devlet yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için ev ihtiyacının ortaya çıkacağına işaret eden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam ev sahiplerine seslendi.

1957'de öğrencilerin barınma sorunu! Çemberlitaş'a 1 milyon 948 bin TL'ye  yurt yapılmış!

1957 yılında öğrenciler barınma sorunu ile karşı karşıya kalmışlar. İstanbul'da Özel yurtlar yetersiz kalırken, bir çok öğrenci ev bulmakta zorlanmış. Bu durum karşısında Çemberlitaş'a 340 kişilik yurt yapılmış.

2018-2024 arasında kiralar 6 kat, konut fiyatları 12 kat arttı! CHP'li milletvekilinden 3 maddede barınma sorununa çözüm

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, "2018-2024 arasında kiralar 6 kat, konut fiyatları 12 kat arttı" dedi ve barınma sorunu için çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Mert Başaran evini satmak isteyenleri uyardı: Barınma krizi var sakın satmayın!

Ekonomist Mert Başaran, ev fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirerek evini satmak isteyenlere seslendi. Başaran 'barınma krizi var' diyerek ev sahiplerini uyardı.

'Barınma en büyük sorun' diyen Özgür Özel: Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım!

Yaptığı açıklamada 'Barınma en büyük sorun' diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremzedeler için bu ay son defa kira yardımı yapıldığını dile getirerek, "Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım" diye konuştu.

Yunanistan'a yerleşen Caner Özyurtlu'dan kira çıkışı! En büyük sorunum barınma endişesiymiş...

Türkiye'yi terk edip Yunanistan'a yerleşen ünlü oyuncu ve yönetmen Caner Özyurtlu, barınma endişesinin hayatını etkilediğini açıkladı.

Barınma krizine parmak basan CHP'li Bekir Başevirgen: Kiracıların taşınma maliyeti bile 100 bin TL'yi buluyor!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yaptığı açıklamada bir kiracının başka bir kiralık eve taşınma maliyetinin 100 bin Türk Lirası'nı bulduğunu söyledi.

Neden barınma krizi yaşıyoruz? Deva Partili Cem Avşar: Dar ve orta gelirliler değil, lüks konutlar öncelik oluyor!

Barınma krizi Türkiye genelinde gün geçtikçe büyüyor. Kira bedelleri neredeyse asgari ücrete denk duruma gelirken, ev alabilmek de imkansızlaştı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuyu Meclis'te değerlendirdi ve 'Neden barınma krizi yaşıyoruz?' sorusunun yanı

Ev sahiplerini çıkarcı görmek de kiracıların sorunlarını görmezden gelmek de anlaşmazlıkları çözmez! Ne yapılmalı?

'Ev sahibi ve kiracı sorunu nasıl çözülebilir?' sorusu sık sık gündeme geliyor. Ev sahiplerini çıkarcı görmek de kiracıların sorunlarını görmezden gelmek de anlaşmazlıkları çözmez. İşte konuyla ilgili o paylaşım ve gelen yorumlar...

Barınma sorununa yeni öneri: Konutu kiralamak için yap, geliştir!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan fiyat artışları barınma sorununu gündeme getirdi. Konut sorunu için yeni bir öneri gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

Kira artış oranı ocak ayında ne kadar oldu? Türkiye genelinde metrekare fiyatları!

Ülkemizde vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri de barınma sorunu, bu konu giderek daha da sıkıntı yaratıyor. Vatandaşların sorun haline geşen barınma krizi derinleşiyor. 

arakanlıların barınma sorunu Haberi

arakanlıların barınma sorunu

Kuveyt Türk, Myanmar’da saldırıya uğrayan ve göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlar için Türk Kızılayı’nın başlattığı "Arakan’a Sahip Çık" adlı yardım kampanyasına 1 milyon liralık bağışta bulundu. 


Etkinlikte konuşan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Topkapı Sarayı'nın kapısındaki kitabede "Bütün mazlumların sahibi, koruyucusu" yazdığını duyduğunda etkilendiğini ifade ederek, Türk Kızılayı'nın da dünyada ne kadar mazlum varsa onlara hamilik yapmak üzere bu geleneği devam ettirmek için gayret sarf ettiğini söyledi. 


- 100 bin Arakanlıya geçici barınma sağlanacak

Türk Kızılayı Genel Müdürü Kerem Kınık, Türkiye'de "Arakan'a Sahip Çık" isimli ortak insani yardım kampanyası başlattıklarını, bu iyilik konsorsiyumunun, Bangladeş ve Myanmar tarafında çok boyutlu acil insani destek ve kalıcı kalkınma yardımları yapmaya devam edeceğini bildirdi. 


Bangladeş tarafına sığınmış olan 500 bin civarındaki yeni mülteciye acil insani...