17 / 05 / 2024

Aralık faiz artışı

Aralık faiz artışı

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, "En son verilerin faiz artış zeminini daha da güçlendirdiği kanaatindeyiz. Piyasalar, faiz oranının aralıkta artırılmasına yüzde 70’in üstünde ihtimal veriyor” dedi.

Benesta Acıbadem'de 15 ay 0 faiz fırsatı! Teslimler Aralık'ta!

Benesta Benleo Acıbadem projesi Esta Construction imzası taşıyor. Yeni başlatılan kampanya kapsamında 15 ay 0 faiz imkanı sunulan projenin Aralık ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Nissan Juke'ta 150 bin TL'ye sıfır faiz 12 ay vade fırsatı başladı! İşte Nissan Juke Aralık 2023 fiyat listesi

Nissan Juke'ta ayın sın kampanyası başladı. Araba almak isteyenler için Nissan Juke'ta 150 bin TL'ye sıfır faiz 12 ay vade fırsatı devam ediyor. Peki Nissan Juke Aralık 2023 fiyatı ne kadar? İşte Nissan Juke Aralık 2023 fiyat listesi.

Altın yatırımcılarına müjde! Gram altında yeni rekor! Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını kaç TL? 23 Aralık altın fiyatları

Merkez Bankası'nın 250 baz puan beklentiler doğrultusunda faiz artılı ile birlikte  döviz ve altın fiyatları yükselişe geçti. Gram altın rekor kırarken yatırımcıların gözü altın fiyatlarına çevrildi. Peki gram, çeyrek, Cumhuriyet altını kaç TL? 23 Aralık 2023 Cumartesi altın fiyatları.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Kredi faizleri değişti! İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları!

Aralık ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde pek çok banka da kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları...

Chery'den Aralık ayı indirimleri! Chery'den kampanya sıfır faiz ve takas desteği...

2023 senesi Aralık ayında Chery almak isteyenler uygulanacak olan Aralık kampanyasından faydalanabilirler. Marka, sıfır faiz, takas desteği ile beraber Chery sahibi olmak mümkün. İşte Chery Aralık 2023 kampanya detayları…

MG yılın en büyük kampanyasını başlattı! Aralık ayına özel 0 faiz fırsatı!

Köklü İngiliz otomobil markası MG, yeni kampanyalar için düğmeye bastı. İşte MG'nin 0 faiz imkanı sunulan Aralık ayı kampanyası ile ilgili detaylar...

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış Aralık ayında yüzde 78,40’a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre, inşaat maliyet endeksi 2022 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,44, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,40 artış gösterdi.

Küresel piyasalar FED'in kararını bekliyor!  Faiz artırımı kesin gibi!

Hafta boyunca pozitif seyir izleyen küresel piyasalar, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği ihtimaline bel bağladı. FED’in 25 baz puan faiz artırımı yapacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

FED'den faiz sinyali geldi! 25 puanlık karar kapıda!

Fed'in önümüzdeki toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Fed Yönetim Kurulu üyelerinden Waller kurumdan gelen faiz açıklamalarına destek verdi. Aralık ayında yapılan 50 paz puanlık artırımla beraber ülkede faiz oranı 4.25-4.50 seviyesine yükseltilmişti.

Aralık faiz artışı Haberi

Aralık faiz artışı

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, "En son verilerin faiz artış zeminini daha da güçlendirdiği kanaatindeyiz. Piyasalar, faiz oranının aralıkta artırılmasına yüzde 70’in üstünde ihtimal veriyor” dedi.


ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ekim ayına ilişkin istihdam verilerini olumlu bulduğunu belirterek, “Ben  iş gücü piyasasının tam istihdama yakın olduğu görüşündeyim” dedi.


Fischer, Uluslararası Para Fonu tarafından Washington’da düzenlenen  17. Jacques Polak Yıllık Araştırma Konferansı’nda değerlendirmelerde bulundu.


Bugün açıklanan ekim ayı istihdam verilerine değinen Fischer, “İş gücü piyasası genel olarak çok iyi bir yıl geçirdi.  İstihdam bu sabah açıklanan ekim rakamları dahil olmak üzere ayda ortalama 181 bin arttı.” ifadelerini kullandı.


Fischer, istihdamdaki artışın geçen yıla kıyasla yavaşlamasına karşın  iş gücüne katılımın artma eğiliminde olan işsizlik oranını yüzde 5 civarında  tutmaya...