02 / 10 / 2024

Arap yatırımcı konut satışı

Arap yatırımcı konut satışı

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Kıbrıs'tan konut alan Türk yatırımcılarının oranı yüzde 4'ü geçti!

KKTC'de konut alan yabancılar içinde Avrupa Birliği vatandaşlarının oranı 24.6'ya ulaşırken, Türk yatırımcılarının oranı ise yüzde 4'ü geçti.

Yurt dışında konut yatırımı yapan Türk yatırımcılara müjde! Faizler düştü...

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yerli yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi. Yatırım Danışmanı Cihat Çiçek, yurt dışında konut yatırımı yapanlara müjdeyi verdi. İşte ayrıntılar..

İzmir'in o ilçesi yatırımcılarının yeni gözdesi oldu! Buradan konut alanlar iki yılda yüzde 184 kazandı! 

Son 2 yılda yatırımcısına sağladığı yüksek getiriyle geleneksel yatırım araçlarıyla rekabet eder hale gelen Urla, konut yatırımlarıyla yatırımcılar için önemli bir kazanç kapısı oldu. Urla'da konut yatırımı yapanlar, son 6 yılda TL bazında 14 kat, son 2 yılda ise yüzde 184 kazanç sağladı.

Türk yatırımcılarından ABD gayrimenkul piyasasına büyük ilgi! Yatırımcılar yurt dışından konut almaya başladı!

NotteGlobal’ın kurucusu Yusuf Boz, ABD Gayrimenkul Pazarının Türk yatırımcılarına fırsatlar sunduğunu açıklayarak yatırımcıların yurt dışından konut almaya başladığını belirtti.

KKTC’de Airbnb yapmak isteyen Türk yatırımcılar için yeni yasa! Daha fazla konut alınabilecek!

KKTC’de Airbnb önemli bir kaynak haline gelirken, Eylül’de meclise gelecek yeni yasayla Türk yatırımcıya 3 konut alma hakkı tanınacak. Airbnb taahhüdü verildiğinde daha fazla konut alma imkanı olacak. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar konut almak için piyasanın normale dönmesini bekliyor!  

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Genel Müdürü Özkan Yalaza, konut yatırımcılarını harekete geçmesi için piyasanın normale dönmesini beklediğini belirtti. 

Uluslararası yatırımcıya konut satış fiyatı 273 bin dolara çıktı!

2024'ün 2. çeyreğini kapsayan GİGDEKS 13 verilerine göre uluslararası yatırımcıya ortalama konut satış fiyatı, 273 bin 233 dolar seviyelerine çıktı. Söz konusu bu rakam, GİGDEKS 8’den sonra en yüksek fiyat olmasıyla dikkat çekti.

Konut yatırımcılarının yeni adresi KKTC ve Dubai oldu!

Konut yatırımcıları gözünü KKTC ve Dubai'ye dikti. Yavru Vatan'da Türkiye vatandaşlarına konut alma hakkı birden, üçe yükseltilirken; zenginler de milyon dolarlık yatırım için Dubai'nin yolunu tuttu.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Konut sektöründe yabancı yatırımcıdan sonra yerli yatırımcıyı da kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünü doğrudan etkileyen konut satışlarının hızla azaldığını, yanlış uygulamalar sonucunda yabancı yatırımcılardan sonra yerli yatırımcıların da yurtdışına yöneldiğini açıkladı.

5 milyon TL'lik konut nasıl alınır? Toprak yatırımcısından ev alacaklara tavsiye! 

Toprak yatırımcısı Aksel isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından konut alımı ile ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

Arap yatırımcı konut satışı Haberi

Arap yatırımcı konut satışı

Suriye, Mısır ve Suudi Arabistan’da 35 yıldır konut, AVM, ofis, spor kompleksi gibi büyük projelere imza adan Masar İnşaat, birkaç yıl önce merkez ofisini İstanbul’a taşıdı. 

Star Gazetesi'nde İstanbul’a yerleşen şirketin başkanı Ahmed Ghassan, Türkiye’de milyar doları bulan yatırımlara imza attı. İlk olarak Pendik’te büyük bir kentsel dönüşüm işine giren şirket ardından  Düzce’de öğrenciler için dev bir projeye imza attı. Yakında helal turizm işine de girecek şirketin başkanı Ghassan, Türkiye’de çalışmanın çok güvenli ve kazançlı olduğunu belirterek, ağır işleyen inşaat bürokrasisinden yakındı. “Pendik’teki kentsel dönüşüm için her daire sahibinin ayrı ayrı isteklerini yerine getirmekle uzun zaman uğraştık. Ardından da dönüşüm için gereken belgeleri ve izinleri toplamak bize epey vakit kaybettirdi. Ama şu anda proje oldukça iyi ilerliyor” diyen Ghassan “ Ortadoğulu...