05 / 05 / 2024

Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu

Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) dünya genelinde 130 bin kişinin adının geçtiği Offshore hesaplarındaki kirli çamaşırları ortaya dökmüş!..

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.

Araştırmacılar açıkladı! 2023 bitcoin ticaretinde garanti kar sağlayacak! 

Araştırmacılar, Çin Yeni Yılı Bitcoin Ticaretinin Garantili Kâr Olduğunu Söyledi

GYODER gayrimenkul araştırmacılarını ödüllendiriyor!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, İAV (İktisadi Araştırmalar Vakfı) iş birliği ile GYODER Lisansüstü Tez Ödülleri' yarışmasını hayata geçiriyor. Yarışmaya  yüksek lisans ve doktora mezunları katılabilecek. Katılımcılar 30 Eylül 2021'e kadar başvurabilecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmalar durduruldu!

Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılarak Haziran'da inşaatı başlayan 500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki aylık çalışmanın ardından ruhsat alınmadığı iddiası ile çalışmalar durduruldu.

BTSO'nun '250 Büyük Firma Araştırması' süreci başlıyor!

BTSO, 250 Büyük Firma Araştırması için firmalara anket formlarını ulaştırmaya başladı. Firmalar, söz konusu anketi, BTSO'nun "www.ilk250.org.tr" internet sitesi üzerinden elektronik ortamdan da doldurabilecek.

19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Merkezi tadilat işi 7 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Üroloji Servisi Tadilat ve Onarım İşi 7 Ağustos 2014 tarihinde saat 14.00'te ihaleye çıkıyor... Onarım 110 günde tamamlanacak.

Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman açılacak?

Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılış tarihi nedir? Sancaktepe'nin ikinci sağlık yatırımı olan Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin temeli ne zaman atılacak? İşte Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden son kareler ve cevaplar...

Synpet Yenilebilir Enerji Ürünleri Araştırma Geliştirme ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Synpet Yenilebilir Enerji Ürünleri Araştırma Geliştirme ve Mühendislik Anonim Şirketi, Ali Nuri Özsüer, İlyas Cem Özsüer, Ramiz Taner Kerman tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Türkiye Yeşil Tüketim Araştırması sonuçları açıklandı!

Türkiye Yeşil Tüketim Araştırması sonuçları açıklandı. Sürdürülebilirlik Akademisi’nin Schneider Electric desteği ile gerçekleştirdiği araştırmada tüketiciler ürünün çevreye verdiği olumlu veya olumsuz etkileri göz önünde bulunduruyor.

Sunay Akın, M1 Merkez Adana AVM'de Ramazan öykülerini paylaştı!

Usta Şair,Yazar,Gazeteci, Araştırmacı,Tiyatro oyuncusu Sunay Akın; eski zamanların Ramazan öykülerini M1 Merkez Adana AVM ziyaretçileri ile 14 Temmuz 2014 Pazartesi akşamı paylaştı.

Üniversitelerin araştırma altyapıları özel sektöre açılıyor!

‘ Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun Tasarısı ’, üniversitelerin araştırma merkezleri için çok önemli değişiklikler getiriyor. Üniversite yerleşkelerinden çıkarak doğrudan OSB'lerde ve endüstri bölgelerinde kurulabilmelerini öngörüyor.

Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi'nde onkoloji birimi açıldı!

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Birimleri Ayaktan Tedavi Ünitesi yeni yerine taşındı. Kapasitesi artırılarak hizmete alınan servisin açılışını Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İlknur Aktaş yaptı.

Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, Zonguldak'ta inceleme yaptı!

Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alaboyun: "Soma'daki, çok basit tedbirle önlenebilecek kazayken oradaki aşırı derece üretim hırsından, çok basit güvenlik önlemini ihmalden kaynaklanan bir kaza" dedi

Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu Haberi

Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) dünya genelinde 130 bin kişinin adının geçtiği Offshore hesaplarındaki kirli çamaşırları ortaya dökmüş!..  Wikileaks belgeleri ile siyasetçilerin, devlet adamlarının kirli ilişkileri ortaya çıkartılmıştı, şimdi de kirli para trafiği ifşa ediliyor...


Offshore hesaplardaki gizli hesapların, para trafiğinin açığa çıkartılması bir gazetecilik işinden daha öte bir hesaplaşmadır... Emlak Kulisi için yaklaşık 6 aydır yaptığım değerlendirmelerde sıkça yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu, bu süreçte uluslararası ciddi hesaplaşmaların olacağını vurguluyorum. 30 Mart 2013 tarihinde yaptığım değerlendirmelerde: “Avrupa’daki ekonomik kriz derinleştikçe, ülkelerindeki yabancı paralara el koyma operasyonlarını daha belirgin bir şekilde göreceğiz” demiştim… Bugün dünya basınının gündemi,  32 trilyon dolar tutarındaki offshore hesapların ifşası… 


Sanayi devrimi ile yükselen Japonya, Avrupa ülkeleri ve ABD, Dijital devrimle güç kaybediyor… Sony, Sharp, Panasonic gibi...