02 / 10 / 2024

arazi alırken dikkat edilecek hususlar

arazi alırken dikkat edilecek hususlar

Satın alınan arazinin amacına uygun ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi için arazi alırken nelere dikkat edilir?

Konut satın alırken neye dikkat edilmeli? Ünlü analist açıkladı! Bu iki madde çok önemli!

Vatandaşlar yatırım ve oturum amaçlı konut satın alıyor. Peki konut alırken neye dikkat edilmeli? Ünlü analist konut sahibi olmak isteyenleri iki madde de uyarıyor...

Gayrimenkulde arsa dönemi! Arsa yatırımı riskli mi? Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Konut fiyatları artış gösterirken yatırımcılar arsaya yönelmeye başladı. Arsa yatırımı riskli mi? Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok, ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri 5 maddede açıkladı. Peki ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Villa imarlı arsa alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterler neler? 

Toprak yatırımcısı Arif Güdül, villa imarlı arsa alırken dikkat edilmesi gereken en önemli parametreleri sosyal medyadan madde madde açıkladı. Peki Villa imarlı arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Aile konutu satın alırken aman dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

Avukat Gizem Gezginci konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Gezginci, özellikle aile konutlarına dikkat çekti ve evli kişilerden ev satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

İmarlı arsa alırken dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz dört madde!

Arsa yatırımı yapmak isteyen pek çok kişi nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte imarlı arsa alırken dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz dört önemli maddeyi açıkladı.

Arazi, arsa ve kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel Melkonyan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden tarla, arsa veya kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte arsa ve arazi alırken dikkat edilmesi gerekenler! 

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve sektör temsilcileri, son dönemlerde arsa ve arazi satışının artması üzerine bu alanda yatırım yapmayı düşünenlerin dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

Arsa almayı düşünenler aman dikkat! Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. 

Arazi yatırımı için adres açıklandı: 150 ile 750 bin TL arasında parası olanlar dikkat!

Artan konut fiyatları yatırımcıları arsaya yönlendirdi.  Toprak yatırımcısı Aksel, elinde 150 bin TL ile 750 bin TL arasındaki parası olanlar için Muğla’daki o adresleri açıkladı. Arazi alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

arazi alırken dikkat edilecek hususlar Haberi

arazi alırken dikkat edilecek hususlar

Arazi alırken nelere dikkat edilir?

Arazi alırken ilk olarak ne için alındığı konusuna dikkat edilmesi gerekir. Yaşam alanı mı, ticari alan olarak mı yoksa tarım alanı olarak mı kullanılacağının netleştirilmesi, arazinin verim sağlaması açısından yararlı olur.


Arazinin amaca uygunluğundan sonra dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise imar durumudur. Bunun için söz konusu belediyenin imar müdürlüğünde araştırma yapılmalı ve kadastro müdürlüğünden çapın çıkartılması gerekir. Böylece bölgenin yola olan cephesi, göl olup olmadığı gibi noktalar netlik kazanır.


Arazi alırken nelere dikkat edilir?

-Satın alınan arazinin bir kişiye mi ait olduğu yoksa hisseli mi olduğu araştırılmalıdır. 

-Arazinin tapu kayıtlarına bakılmalıdır. Her hangi bir kısıtlama söz konusu olduğunda arazi satışı engellenebilir.

-Arazinin jeolojik yapısına dikkat edilmelidir.

-Arazinin üzerinde kaçak yapının olup olmadığına dikkat edilmelidir.

-Arazinin yer aldığı bölgede planlanan büyük...