06 / 05 / 2024

arazi satışı nasıl olmalı

arazi satışı nasıl olmalı

Arsa ve arazi yatırımı uzun vadeli ve sabır gerektiren bir iştir.Doğru bir şekilde yapılan arsa ve arazi yatırımı,uzun vadede çok ciddi getiriler sağlayabilir. Peki arsa yatırımının püf noktaları ve satışta dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Arazi tahsisleri nasıl yapılmalı? 'Parayı veren düdüğü çalar' mantığı sona ermeli! 

Mülkiyeti orman ve hazineye ait olan arazi tahsisleri sık sık gündeme geliyor. Peki arazi tahsisleri nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır? 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? soruları tapuda satış yapacak kişi veya kişilerce araştırılmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapu satışı belli başlı şartların yerine getirilmesinden gerçekleşebilir. Peki 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu satışı nasıl bozulur?

Tapu satışına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu satışı nasıl bozulur? İşte detaylar!

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır?

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır? sorusu miras konusunda kafası karışık olanların sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen cevaplar!

2B arazi satın alınır mı?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B arazi deniyor. Peki, 2B arazi satın alınır mı? 2B arazilerin satışı nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur?

Tapuda birden çok kişinin pay sahibi olduğu taşınmazlar, hisseli gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki, Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur? Hisseli gayrimenkul nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

arazi satışı nasıl olmalı Haberi

arazi satışı nasıl olmalı

Arsa ve arazi yatırımının diğer yatırım enstrümanlarına göre avantajları;

    Arsa ve arazi yatırımı uzun vadeli ve sabır gerektiren bir iştir.Doğru bir şekilde yapılan arsa ve arazi yatırımı,uzun vadede çok ciddi getiriler sağlayabilir.Ancak bu başlı başına ciddi bir iştir.Satın alma işlemlerinde hemen her konuda ince eleyip sık dokuyan ve pazarlığı seven bir milletiz ve eğer bu titizlik yatırım yaparken göz ardı edilirse ciddi maddi kayıplar yaşatabilir.Bu hususta sizleri basit ve kolay araştırmalar yapmaya davet ediyorum.


Yatırım yapılacak bütçeyi belirlemek

   İlk olarak yatırım yapılacak bütçeyi belirlemek gerekir.Bizim şahıslara tavsiye ettiğimiz önce oturmak için bir ev sahibi olmaları,ticaret yapılıyorsa şayet,yatırım yapılacak bütçenin ticari maddiyatı olumsuz etkilemiycek rakamlar olması ve uzun vadeli bir iş olduğu için ortalama olarak en az 5-10 yıllığına yatırım...