06 / 05 / 2024

Aremas Gayrimenkul projeleri

Aremas Gayrimenkul projeleri

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına göre Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılar Türk vatandaşlığı alabilecek.

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Güney Kore'de gayrimenkul projeleri daha sıkı denetlenecek!

Güney Kore Maliye Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, finansal istikrarı arttırmak için gayrimenkul projelerinin daha sık izleneceğini açıkladı. 

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor'un gayrimenkul projelerinde önemli bir yol kat edildi! 

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün gayrimenkul projeleri ve Türk futbolu ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki kulübün gayrimenkul projelerinde son durum ne? İşte Doğan'ın o açıklamaları...

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Arslan: Ticari gayrimenkulde ivme yukarı doğru!

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 2023 yılı gayrimenkul sektörüne dair değerlendirmelerde bulunarak 2024 yılında piyasada neler beklendiğini açıkladı. 

2023'te Türkiye'deki her 100 konuttan sadece 3 adeti yabancılara satıldı!

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 2023 yılı gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Arslan'ın konut piyasasına dair açıklamaları...

Aremas Gayrimenkul İstanbul kentsel dönüşümü için yeni model önerisinde bulundu!

Aremas Gayrimenkul, İstanbul'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunun belirterek, yeni bir model önerisinde bulundu. 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis'i için düğmeye bastı! 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'daki, yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmaya hazırlandıklarını bildirdi. 

Bakyapı'dan Bursa'ya mobilya alışveriş merkezi geliyor! Mobyland için düğmeye basıldı!

Bursa’da hayata geçirdiği konut projeleriyle tanınan Bakyapı, 2024 yılında ticari gayrimenkul projeleri için kolları sıvadı. Bursa’nın en büyük mobilya alışveriş merkezi olarak tasarlanan Mobyland projesi hayata geçirilecek.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Gayrimenkul sektöründe yatırım dinamikleri değişiyor!

Gayrimenkulde uzun senelerdir sahip olduğu tecrübesi ile konsept geliştirmeden satış sonrası hizmetlere A’dan Z’ye danışmanlık hizmeti sunan Aremas Gayrimenkul, doğal yaşama dönüş trendi ve küçük kentlerin yakaladığı gelişim ivmesiyle beraberortaya çıkan yeni dinamikleri masaya yatırdı.

Çin'de emlak krizi büyüyor! Nitelikli gayrimenkul projeleri için kredi geliyor mu?

Çin'de mortgage boykotu devam ederken, düzenleyici kurumlar tarafından dikkat çeken bir adım atıldı. Düzenleyici kurumlar bankaları nitelikli gayrimenkul projelerine kredi sağlamak amacıyla teşvik edecek. 

Vedat Arslan: Konut yatırımı halen en güvenli liman!

AREMAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yüksek faize rağmen satışlardaki hareketlilik sürüyor. Açıklanan rakamlar, konut yatırımının halen en güvenli liman olduğunu ve olmaya da devam edeceğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

6. Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı 24-27 Kasım'da!

CNR Emlak-Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 24-27 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Aremas Gayrimenkul projeleri Haberi

Aremas Gayrimenkul projeleri

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 12 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişikliğe göre; Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılar Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığı alabilecek. Yapılan yönetmelik değişikliğinin gayrimenkul sektörünü kısmen hareketlendireceği düşünülüyor.


Konuya ilişkin DÜNYA İnşaat Dergisi'ne önemli değerlendirmelerde bulunan Aremas Gayrimenkul Kurucusu ve Genel Müdürü Vedat Arslan, yapılan işin doğru ancak eksik olduğunu söyledi. Yönetmeliğin mevcut haliyle bitmiş bir gayrimenkul satın alan, yani tapu verebilen projeleri kapsadığını aktaran Arslan, bu uygulamanın özellikle lüks konut pazarına olumlu yansıyabileceğini belirtti. Asıl önemli pazar olan orta ölçekli konut piyasası için...