18 / 05 / 2024

Arsa ifraz 2015 harcı

Arsa ifraz 2015 harcı

Arsa ifraz işlemleri harca tabi tutuluyor. İfraz harcı ifraz olan parselin ifraz olmadan önceki değeri üzerinden hesaplanıyor. İşte, arsa ifraz harcı 2015!

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Trend GYO Sultanbeyli'deki arsası ifraz edildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) arsa ifraz hakkında açıklama yaptı.

Pera GYO 2015 yılı Kıbrıs arsa değerleme raporunu yayınladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Pera GYO 2015 yılı Kıbrıs arsa değerleme raporunu yayınladı!

Arsa tapusu ifraz işlemleri!

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor. Peki, arsa tapusu ifraz işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Arsa ifraz işlemleri!

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Bu işleme ifraz deniyor. İşte arsa ifraz işlemleri..

Arsa ifrazı nedir?

İfraz; tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi oluyor. Peki, arsa ifrazı nedir? Nasıl yapılır?

Isparta'ya 5 bin kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

Isparta'ya yapılacak olan 5 bin kişilik öğrenci yurdu için daha önce imar planı değişikliği ve arsa ifrazı konusunda Bakanlığa başvuruldu.

Arsa satışında tapu harcı oranı 2015!

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Arsa satışında, satış değeri üzerinden tapu harcı ödeniyor. İşte arsa satışında tapu harcı oranı 2015..

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

İfraz işlemi ücreti 2015!

İfraz ile; ilgilisinin talebi üzerine, bir parselin imar Kanunu'nun 15 ve 16 nci maddeleri uyarınca iki yada daha fazla parçalara bölünebiliyor. Peki, ifraz işlemi ücreti 2015 ne kadar?

Hisseli arsa satışı 2015!

Bir arsanın birden fazla sahibinin olması halinde arsa üzerinde hisseli mülkiyet kuruluyor ve tapu da hisseli oluyor. Peki, hisseli arsa satılabilir mi? İşte hisseli arsa satışı 2015...

Arsa emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedeller her taşınmaz türü için ayrı oranlarla hesaplanıyor. Peki, bir arsanız olduğunu ve ilk defa emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. İşte arsa emlak vergisi hesaplama 2015..

Arsa emlak vergisi bildirimi 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi sorumlusu oluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Yeni satın alınan arsalar için öncelikle bildirim veriliyor. İşte arsa emlak vergisi bildirimi 2015...

Arsa ifraz 2015 harcı Haberi

Arsa ifraz 2015 harcı

Arsa ifraz harcı 2015!

İfraz (ayırma); tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi olarak biliniyor. Bir tapu işlemi olması dolayısıyla ifraz işlemi sıkı şekil şartlarına bağlanıyor. Buna göre ifraz işleminin geçerli olabilmesi için aşağıdaki belgeler isteniliyor;


1- İfraz için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım (kadastro görmeyen yerlerde 2 takım) dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,


2- Taraf/tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. kimlik ve vergi numarası,


3- İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge,


4- Gayrimenkulün bulunduğu yere göre Belediye Encümeni veya İl İdare Kurulunun olumlu...