05 / 05 / 2024

arsa kredisi verilen arsalar

arsa kredisi verilen arsalar

Arsa sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakiti olmayan kimseler, bankalardan arsa kredisi kullanarak arsa sahibi olabiliyor. Peki hangi bankalar arsa kredisi verir? İşte arsa kredisi veren bankalar 2014..

Elinizdeki tapunun arsa payı nasıl hesaplanır?

Kat mülkiyeti kanuna göre hak sahiplerine bağımsız bölüm üzerinden verilen paya arsa payı deniyor. Arsa payı konutunuzun değerini de gösteriyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte o hesaplama…

Arsa kredisi hangi bankalarda var? Arsa kredisi hesaplama 2024! Bankalar tek tek duyurdu!

Arsa yatırımı yapmak isteyenler, finansman sağlaması amacıyla arsa kredisini araştırıyor. Peki arsa kredisi hangi bankalarda var? İşte arsa kredisi hesaplama 2024!

Bakanlık 47 ilde arsa satıyor: 2023 seçimlerinden önce verilen arsa vaadi unutuldu mu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 47 ilde yer alan 826 farklı arsayı satıyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, 2023'te verilen arsa vaadini işaret ederek, 'Unutuldu mu?' diye sordu. İşte vatandaşları yorumları...

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! O ilde 7 bin 500 TL'ye konut imarlı arsa satacak! 

Yeni bir arsa ya da arazi yatırımı yapmak isteyenler Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün ihale ilanları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Verilen bilgiye göre, Milli Emlak şimdi de 7 bin 500 TL'ye arazi satacak.

EYT'lilerin arsa talebi Trakya'da fiyatları artırdı!

Depremden sonra bölge tarihinin en büyük emlak hareketliliklerinden birini yaşayan Trakya bölgesine olan ilgi artarak sürüyor. Verilen detaylara göre, EYT'lilerin arsa talebi de Trakya'da fiyatları artırdı...

VakıfBank ihtiyaç kredisi veriyor mu? VakıfBank kaç para ihtiyaç kredisi veriyor?

Bankalar belli kurallar kapsamında müşterilerine ihtiyaç kredisi vermektedir. Bu verilen kredilerin miktarları bankadan bankaya değişmektedir. Peki “VakıfBank ihtiyaç kredisi veriyor mu, VakıfBank’ın ihtiyaç kredisi şartları nedir?” İşte detaylar!

Halkbank'tan flaş açıklama geldi. Halkbank müşterileri acil olarak baksın

Halkbank'tan müşterileri için önemli bir kedi paketi geldi. Halkbank 120 ay vadeli arsa kredisi verecek. Maksimum 10 milyon TL verilecek. İşte detaylar...

“Hayata Dönüş Kredisi” nedir? “Hayata Dönüş Kredisi”nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve "Hayata Dönüş Kredisi" adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin ayrıntıları belli oldu. Kredi paketinin kimlere yönelik olacağı, faizinin nasıl hesaplanacağı açıklandı.

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Adıyaman Besni Belediyesi'ndeki arsa tahsisine mahkemeden dur!

Adıyaman Besni İlçe Belediyesi'ndeki arsa tartışması sonuçlandı. Bir derneğe Kur’an kursu ve hafızlık eğitimi binası inşa edilmesi için bedelsiz verilen arazi için mahkemeden dur kararı geldi.

Konut kredisi faizleri yeniden yükselişe geçti!

Ramazan Bayramı tatilinde olduğumuz şu günlerde konut kredisi faiz oranlarında hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Bankalar tarafından verilen konut kredilerinde faiz oranları güncellendi. İşte son durum...

arsa kredisi verilen arsalar Haberi

arsa kredisi verilen arsalar

Arsa kredisi veren bankalar 2014!

Arsa satın almak isteyen kimseler, bankaların arsa kredisi avantajlarından faydalanabiliyor. Yeterli nakiti olmayan kimseler, bu kredileri kullanarak arsa sahibi olabiliyor.


Ancak arsa kredisi için aranan şartlar ve arsa kredisi özellikleri bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, hangi bankalar arsa kredisi veriyor?


Arsa kredisi veren bankalar:

Arsa kredisi veren bankalardan bazılar ve arsa kredisi başvuru şartları aşağıda sıralanıyor. (Aşağıda belirlenen koşullar, banka tarafından değiştirilebilir. Bu nedenle, banka ile iletişime geçilmesi gerekiyor.)


-Ziraat Bankası

36 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.

Satın alacağınız arsanın ekspertiz değerinin en fazla %50'si kadar kredi kullanabilirsiniz

Alınacak olan arsa belediye sınırları içerisinde ve imarlı olmalıdır.

Krediye konu arsa üzerine ipotek tesis edilerek kullandırılır ve ayrıca bir kefil alınır.

Şubece gerekli görülmesi hâlinde ek teminat istenebilir.

Kredi vadesi boyunca hayat sigortası yapılmaktadır.


-İş Bankası

Satın alacağınız...