14 / 05 / 2024

artan faiz konut piyasası

artan faiz konut piyasası

Yüksek döviz kurunu fırsata çevirmek isteyen yabancı yatırımcılardan Türkiye'deki konutlara yoğun talep var. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, faiz kararının piyasayı 3-4 ay daha baskı altında tutacağını söyledi

Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi!

Konut kredileri sektörde yılsonuna göre yalnızca yüzde 1,3 yükselirken; kamuda yüzde 5 düştü. Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi. İşte o son dakika rakamlar...

Nakit ihtiyacı olanlar hemen baksın! İhtiyaç kredisi çekerken bu hatalardan uzak durun!

Nakit ihtiyacı olan vatandaşlar ihtiyaç kredilerine yönelmeye devam ediyor. Artan faiz oranlarıyla  birlikte kredi çekenlerin dikkat etmesi gerekenler var. İşte ayrıntılar...

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yaptığı açıklamada konut yatırımcısının beklemeye geçtiğini belirten  Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu yüksek faiz ve artan fiyatların kaliteli konuta erişimi zorlaştırdığını kaydetti.

Bu yıl vatandaş parasını nereye yatıracak? İşte ay ay sermayenin gideceği yatırım aracı

Yüksek enflasyon karşısında vatandaş parasının değerini nasıl koruyacağını; faiz, konut, borsa, arsa, kripto birikimini nereye yatırırsa kazançlı çıkacağını araştırıyor. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, 2024 yılında sermaye hareketinin nasıl olacağını X sosyal medya hesabından paylaştı.

Konut kredisi taksitleri uçtu: 3 milyon liralık konutun maliyeti 9,5 milyon liraya yaklaştı!

Yükselmeye devam eden konut fiyatları, artan faiz oranları ile birleşince konut kredilerinin aylık maliyetlerindeki artış da devam etti ve 3 milyon liralık konutun maliyeti 9,5 milyon liraya yaklaştı...

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

Avrupa firmaları işten çıkarma ile gündemde! Bakın hangi firmalar işçi çıkarımına gitti?

Avrupa'daki yükselen enflasyon, artan faiz oranları ve ekonomik istikrarsızlık, şirketlerin çalışan sayısını azaltma konusunda zorlu bir duruma sürüklüyor. Dünya çapında yaşanan pandeminin pek çok tedarik zincirini ele geçirmesiyle Avrupa da yükselen enflasyonlardan payını aldı.

Kart borçlarındaki bir haftalık artış resmen dudak uçuklattı!

Artan faiz insanları borçlanmaktan geri koyamadı. BDDK verilerine göre, vatandaşların kart borcu bir haftada 25 milyar 920 milyon artışla 670 milyar 8 milyon TL'ye yükseldi.

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 17,6 azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ile konut fiyatlarının etkisiyle 2022 Eylül'de aylık bazda yüzde 10,9 azalışla 603 bine geriledi.

artan faiz konut piyasası Haberi

artan faiz konut piyasası


Yüksek döviz kurunu fırsata çevirmek isteyen yabancı yatırımcılardan Türkiye'deki konutlara yoğun talep var. Faiz artışı, ev almak isteyen yerli yatırımcıyı ise olumsuz etkiledi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, faiz kararının piyasayı 3-4 ay daha baskı altında tutacağını söyledi



Kurdaki rekor artış, konut sektörü açısından döviz biriktiren yerli ve yabancı yatırımcıyı memnun ederken, faiz artışı kararı yerli yatırımcıyı olumsuz etkiledi. Faiz artışından yabancı yatırımcılar etkilenmezken, fazi artışının konut kredilerine yansıyacak olması gayrimenkul sektörü için pazarda daralma anlamına gelecek. Konu hakkında açıklama yapan, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, gayrimenkul piyasasında 17 Aralık sonrası bir durgunluğun yaşandığını, döviz kurlarındaki hareketlilik ve faiz kararlarının bu piyasayı 3-4 ay daha baskı altında tutacağını söyledi.


PARA FAİZE YÖNELECEK


Güleroğlu, geçen yıla önceki döneme göre...