29 / 04 / 2024

ARTİAD

ARTİAD

ARTİAD Başkanı Kerim, "KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Araplar Türkiye'de binlerce ev satın aldı, ilişkiler çok derinlere indi ve artık akraba oldular" dedi.

Depremzedeler ev beklerken konutlar açık artırma ile satılmış!

6 Şubat'ın yıl dönümünde aradan bir yıl geçmesine rağmen başta barınma olmak üzere bölgede temel sorunlar hala daha sürüyor. Depremzedelerin çadır ve konteynerlarda kaldığı Osmaniye'de TOKİ'nin yaptırdığı evleri açık artırmada sattığı ve bazı kişilerin 3-4 ev aldığı kaydedildi.

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Dünyanın en zengin insanı olan uzun süre adından sıkça söz ettiren Elon Musk artık ikinci zengin isim olarak akıllara gelecek. Dünyanın en zengin ismi artık Louis Vuitton Moet Hennessy şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault oldu.

Kredi kartı kullananlara şok haber! Resmen açıklandı! Artık limit artırılmayacak!

Mevduat ve katılım bankaları, kanıtlanabilir onay veya talep olmadan, kişiler adına kredili hesap dahil herhangi bir hesap açamayacak, ve kredili hesabın limitini artıramayacak. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Adıyaman depremi açıklaması! Artçı bir deprem! Çok yakınında...

Prof. Dr. Naci Görür Adıyaman'da 4 büyüklüğündeki depremin ardından ilk açıklamayı yaptı. Görür, Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına dikkat çekti.

Altın haftayı yükselişle tamamladı! Altın geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra bu hafta artış gösterdi...

Altının ons rakamı, geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra ise yeni haftayı da yükseliş ile tamamlamaya hazırlandı. Buna göre, Ons altın fiyatı, dalgalı bir süreç izlerken gram altın fiyatı, dolar/TL tarafında yülseliyor. İşte haberin detayları... 

Otomotiv devi Toyota, o otomobili artık Sakarya'ya taşıyacak

Türkiye'de otomotiv sektöründe kritik hamle. Otomotiv sektöründe atılan yeni adımlar tüm dünyanın dikkatini çekti. Toyota ise bir modelini daha Türkiye'de üretecek. O otomobil artık Sakarya'da üretilecek tüm dünyaya pazarlanacak. İşte tüm detaylar…

Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım o belediyeden geldi! Yüzde 40 daha ucuza satılacak!

Son zamanlarda beton fiyatlarındaki fahiş artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Özellikle deprem bölgelerinde fırsatçılar fiyatları olduğundan fazla yükseltmişti. Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım ise o belediyeden geldi. Yüzde 40 daha ucuza satılacak...

Merkez Bankası’ndan piyasayı rahatlatacak adımlar geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde Türk lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlar atarken, sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi.

Merkez Bankası’ndan yeni adım! Krediye erişim kolaylaştırıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde TL’nin payını artırmaya ilişkin adımlarla beraber sadeleşme çerçevesinde ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine dair uygulama kolaylıkları getirdi.

IMF'nin kredi kaynaklarının artırılması için anlaşma sağlandı!

IMF'ye üye ülkeler, yıl sonuna kadar fonun kredi kaynaklarında anlamlı bir artış yapılması konusunda anlaştı. İkinci adım olarak da IMF üyelerinin oy haklarının değiştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

SON DAKİKA! Malatya ve Adıyaman’da peş peşe deprem! İki il birden sallandı!

6 Şubat depremlerinin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ederken, az önce yine Malatya ve Adıyaman’da peş peşe artçı sarsıntı meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, önce Malatya’da 3.7 şiddetinde ve daha sonra Adıyaman’da 3.3 şiddetinde iki artçı sarsıntı yaşandı.

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

TL mevduat faizinde çok konuşulacak artış! Faizler yüzde 50’ye yaklaştı!

Ekonomi yönetiminin Kur Korumalı Mevduat’ı (KKM) kademeli terk etme planı için bir adım daha atıldı. Bu kapsamda, TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Yapılan düzenlemeyle beraber TL mevduat faizlerinde artış, KKM'ye verilen faizlerde düşüş olması öngörülüyor.

ARTİAD Haberi

ARTİAD

Arap Türk İşadamları Derneği (ARTİAD) Başkanı Cemalettin Kerim, Türkiye'ye 2017 yılında 3,5 milyon Arap turistin gelmesini beklediklerini belirterek, "Ortalama batılı bir aile geldiğinde 700 dolar harcarken Arap bir aile 3 bin dolar harcıyor." dedi.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kerim, son 3 yılda Türkiye'ye 7 milyon Arap turistin geldiğini ve Arap ülkelerinin artık Türkiye'yi çok yakından tanıdığını ifade etti.


Arap ülkelerinin gerek dizilerden gerek üst makam ziyaretlerinden, ayrıca hac, umre, Kudüs ziyaretleri ve iş dünyasının ilişkilerinden dolayı Türkiye'yi yakından takip ettiklerini kaydeden Kerim, "Bir de Türk hükümetinin aldığı güzel bir karar var; yurt dışı ticaret ateşelerini, konsolosluklarını çoğalttı. Mesela 10 yılda bu rakam yüzde 100 arttı ve Türkiye'yi seçmeleri için gerekli teşvikler yapıldı." diye konuştu.


Kerim, alım heyetlerinin de sürekli Türkiye'ye getirildiğini ve...