04 / 05 / 2024

Artım yurtdışına mı açılıyor

Artım yurtdışına mı açılıyor

Oracle ile işbirliği yapan grup şirketlerinden Artım A.Ş.’nin Genel Müdürü Suat Sümer Bakü’de ofis açacaklarını ve bu bölgedeki çalışmalarına Azerbaycan ile Gürcistan’dan başlayacaklarını anlattı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?

Ev sahipleri kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken yeni malikin kiracıya ihtar çekmesinin şart olup olmadığı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı! Dolar fırladı! Bu artış istenilen bir artış mı?

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten Merkez Bankası rezervlerindeki yükseliş ve dolar kurundaki zirvelere değinerek ''Bu artış istenilen bir artış mı?'' sorusunu sordu. Takipçilerinden ise onlarca yorum geldi. 

ATEM Başkanı Akçam emlak ilanı platformları için talepte bulundu! Yüzde 5 ile 10 arasında artış yapılmalı!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, piyasa koşullarını göz önüne alınarak mülk sahiplerini de zor durumda bırakmadan ilan platform sayfalarındaki satılık veya kiralık ilanlar için maksimum yüzde 5 ile yüzde 10 oranında artış yapılmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

‘Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları’ konut arzının artırılmasına katkı verecek!

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, deprem kuşağındaki Türkiye'de mevcut yapı stokunun güçlendirilmesi, yenilenmesi ve kentsel dönüşümün sağlanması gerektiğini belirtti. Gönül, "Bunun için gerekli finansman kaynağına ulaşma konusunda sermaye piyasası araçları büyük önem kazanmaktadır” dedi.

Zeytinde yaşanan 'yok yılı' zeytinyağına nasıl yansıyacak? Sıkıntı yaşanacak mı?

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına yönelik ilave tedbirlerin artırılmasına yönelik bir takım değerlendirmede bulundu. İşte haberin ayrıntıları...

Araç muayenesinde yeni dönem: Egzoz gazı emisyon testi şart mı?

TÜVTÜRK, araç muayene sürecinde yaşanan aksaklıkları en aza indirmek adına yeni yönetmelikler getirdi. Sorunsuz bir araç muayenesi deneyimi için mutlaka egzoz gazı emisyon testinizi yaptırmalısınız. Bu testi ya sabit olan ölçüm merkezlerinde ya da yetkili mobil istasyonlarda gerçekleştirebilirsiniz.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

SPK'dan SASA’nın bedelsiz sermaye artımına onay!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sasa Polyester Sanayi AŞ ve Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bedelsiz sermaye artırımına onay verdi

Oy kullanmak için yeni kimlik şart mı? Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?

Genel seçimlere artık sayılı günler kala vatandaşlar oy kullanmaya dair birtakım sorularına yanıt arıyor. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı yapacak! 2 bin 431 kişi için sadece KPSS şart, mülakat yok!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı yayınlandı. 2431 kişilik alımda mülakat şartı aranmayacak. Sadece KPSS puanı gerekecek. Bakan Derya Yanık işe alım ile ilgili detayları açıkladı. İşte konuyla ilgili tüm merak edilenler…

Artım yurtdışına mı açılıyor Haberi

Artım yurtdışına mı açılıyor

Oracle ile işbirliği yapan grup şirketlerinden Artım A.Ş.; Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Ermenistan, Tacikistan ve Kırgısiztan’da kamu kurumları, bankalar ve telekom şirketlerine teknolojik çözümler sunacak. Artım A.Ş., ilerleyen dönemlerde özellikle cep telefonu kanalında da bu ülkelerde hizmet vermeyi planlıyor. Grup şirketlerinden İndeks Bilgisayar’ın Genel Müdürü Atilla Kayalıoğlu, Datagate’in Genel Müdürü Salih Baş ve Artım A.Ş.’nin Genel Müdürü Suat Sümer ile birlikte yeni dönemi değerlendiren Index Grup CEO’su Erol Bilecik, “Artım’ın Oracle ile yapmış olduğu yeni anlaşma doğrultusunda yurt dışında başta Azerbaycan olmak üzere Orta Asya bölgesindeki 7 ülkeye açılmak üzere düğmeye bastık. Artım, katma değerli ürünlerimizi Orta Asya’daki kurumsal müşterilere, yetkinliği yüksek kanal iş ortakları ekosistemi ile götürecek” diye konuştu.


Suat Sümer de ilk etapta Bakü’de ofis açacaklarını ve bu...