15 / 05 / 2024

asgari ücreti açıklandı

asgari ücreti açıklandı

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde ve yeni rakamı belirleme çalışmalarında sona gelindi.

Asgari ücreti bilen Fatih Portakal'dan emekliye seyyanen zam iddiası!

Asgari ücreti bilen gazetesi Fatih Portakal'dan çok çarpıcı emekli zammı iddiası geldi. Fatih Portakal açıklamasında "Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seyyanen zam açıklayabileceği iddia ediliyor" diye konuştu.

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Merkez Bankası son raporunda, enflasyonla mücadele kapmasında kira fiyatlarının düşürülmesi için konut arzının artılacağını açıkladı. Bu durumla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı henüz kesinleşmezken, asgari ücreti aşan kiraların ne zaman dengeleneceği merakla bekleniyor.

Emekli maaşlarına intibak zammı müjdesi! Asgari ücreti bilen SGK uzmanı tarih verdi!

Asgari ücreti tahmini doğru çıkan SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan emekliye intibak zammı müjdesi geldi. İşte Özgür Erdursun'un açıkladığı o tarih...

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

Bedelli askerlik ücreti açıklandı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni bedelli askerlik ücreti ile ilgili ücret açıklamasını kaydetti. İşte haberin merak ile beklenen detayları...

En düşük emekli maaşı 12.500, memur emeklisi maaşı 15 bin TL! Yeni maaşlar peş peşe açıklandı! SON DAKİKA!

SSK, BAĞKUR emeklileri, memurlar ve asgari ücretli çalışanlar için zam oranları peş peşe açıklandı. İşte o rakamlar...

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!

Bilgi İşlem ve İstatistik Araştırma Merkezi (BİSAM) ağustos 2023 için açık sınırını açıkladı. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Bedelli askerlik ücreti açıklandı: Tam 122 bin 351 TL ödenecek! Başvurular başladı!

Bedelli askerlik ücreti 2023 yılının ikinci yarısı için yapılan zammın ardından yükseldi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından rakam açıklandı. 

Seyahat Acentaları Birliği enformasyon memurluğu sınav takvimi açıklandı! Son başvuru tarihi 9 Ağustos! Aman kaçırmayın

Seyahat Acentaları Birliği enformasyon memurluğu sınav takvimi tek tek açıklandı. Peki TÜRSAB enformasyon memurluğu sınavı ne zaman? Başvuru ücreti ne kadar? İşte merak edilenler...

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası tek tek açıklandı! Şimdi Temmuz zamlı yeni maaşlarınıza bakın! 

Milyonlarca vatandaşın maaşını etkileyecek asgari ücrete Temmuz'da yapılacak zam açıklandı. Peki 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Depremzedelerin asgari ücreti 13 bin 500 TL mi olacak? Çalışanlar dikkat! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi sözlerin yerine getirileceğine ilişkin açıklaması asgari ücret ile ilgili beklentileri katladı. Peki depremzedelerin asgari ücreti 13 bin 500 TL mi olacak? 

DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS sınav parası ne kadar? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları için araştırmalar gün geçtikçe hızlanıyor. Peki, DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak? İşte detaylar...

asgari ücreti açıklandı Haberi

asgari ücreti açıklandı

7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde sona gelindi.  2020 için belirlenen asgari ücret tutarı yüzde 15.03 artışla 2 bin 324 TL oldu.

Toplantılarının ilkini 2 Aralık'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda, ikincisini 10 Aralık'ta Türk-İş'te, üçüncüsünü 17 Aralık'ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda (TİSK) yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dördüncü toplantı için yine bakanlık binasında toplandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığındaki toplantıda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat başkanlık etti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; asgari ücret 2020 yılı için brüt 2 bin 943, net 2 bin 324 TL oldu. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise bir işçi için 3 bin 6 lira 12 kuruş. Bunun 2 bin...