18 / 05 / 2024

Aşınma payları oranları cetveli

Aşınma payları oranları cetveli

Eski binaların yeniden yapılması durumunda; haline göre bulunacak inşaat maliyet bedelinden aşağıda gösterilen oranlarda aşınma payı düşülüyor. İşte maliyet bedelinden düşülecek aşınma paylarına ilişkin oranları gösteren cetvel..

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Emeklinin kök maaş tablosu ortaya çıktı! İşte yeni hesaplama

SSK ve Bağ-kur'lu milyonlarca emekli Ocak ayında maaşlarına yapılacak yeni zam oranını araştırıyor. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranları ile maaşlara yapılacak zam miktarı için yeni detaylar belli olacak. İşte tüm detaylar...

SGK, SSK, Bağ-Kur'lu için yeni maaş tablosu oluştu! Emekli maaşları sil baştan değişti! 7,500 TL yerine 9,984 TL...

Emekli maaşları ile ilgili yeni oranlar milyonlarca vatandaş tarafından merak edilirken, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları maaş zammında belirleyici olacak. Peki emekli maaşları ne kadar olacak? Emekliye ek zam verilecek mi?

Parke nasıl değiştirilir? Hasarlı parke onarımında ne yapılmalı? Parke onarılır mı?

Evinizde görmeye alıştığımız parkelerin bakımı ve onarımı, uzun ömürlü ve güzel bir döşeme için oldukça önemlidir. Parkeler, doğal bir görünüme sahip olduğu için zamanla aşınma ve hasarlar oluşabilir. İşte parkelerinizin bakımını kolaylaştıracak pratik çözümler ve püf noktaları...

Doların bütün kaderi o gün değişecek! Acilen buraya bakın! Bugün euro, dolar, sterlin ne kadar? 21 Temmuz 2023!

Son dönemde, dolar, euro ve sterlin fiyatları oldukça dikkat çekici hale geldi. Özellikle geçen gün, ülkenin Merkez Bankası faiz kararını duyurdu. Bu önemli açıklamada, faiz oranları 250 baz puan artırılarak yüzde 15'ten yüzde 17.50'ye yükseltildi.

Emekliye kademeli zam tablosu sonunda belli oldu! Tüm oranlar tek tek hesaplandı!

Milyonlarca emekli ve memur maaşlarına temmuzda zam yapılacak. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları sonrası emekli aylıklarına yapılacak zam oranı kesinleşecek. Hesaplamalar konusunda beklenen ipucu geldi. Bu kapsamda, güncel emekli ve memur maaş hesaplamaları bir bir yapıldı.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Altus Al 434P Bulaşık Makinesi 6 bin 149 TL! Bakın nerede! 20 Nisan 2023 fiyat listesi...

Altus AL 434P Bulaşık Makinesi, 13 kişilik kapasite ve 4 programa sahiptir. Bardak koruma sistemi cam eşyaları aşınma ve çizilmelere karşı korur. Kısa programı ile sadece 30 dakikada yıkama işlemini tamamlar. Peki, Altus AL 434P en ucuz nerede? 

Opel’de sıfır araç kampanyası belli oldu! Opel 31 Ekim 2022 fiyat listesi..

Opel, sağlam tasarımları ve modernlikle buluşturduğu teknolojileriyle otomobil, SUV ve ticari araç modelleri için sınırlı kampanya fiyatları, %0’a varan faiz oranlarıyla birlikte avantajlı finansman fırsatları ve Ekim ayı için ödeme seçenekleri sunmakta. İşte Opel 31 Ekim 2022 fiyat listesi..

SSK, Emekli Sandığı, BağKur emekli zammında alarmlar çalıyor! 2023 zamları peş peşe güncellendi! Hemen bir göz atın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklileri için alarmlar çalıyor. Emekli maaşı hesaplama işlemleri pek çok emekli tarafından merak ediliyor. TÜİK tarafından resmen açıklanan enflasyon oranları sonrası emekli maaş zammı hesapları güncellendi. İşte detaylar...

2023 yılında memur ve emekli maaş tablosu ortaya çıktı! Hangi emekli ve memur ne kadar maaş alacak?

Memur ve emekliler aralık ayında açıklanacak zam oranlarına odaklanmışken Anadolu Ajansı Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi'ndeki yıl sonu enflasyon rakamı ile birlikte maaşlar hesaplandı. İşte detaylar…

Kira artış oranı nasıl hesaplanır? 2022 Eylül ayı kira artış oranı açıklandı…

TÜİK Haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları en son Temmuz ayında açıklandı. Enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte işyerleri için kira artış oranları belli oldu. İşte 2022 Eylül ayı kira artış hesaplaması...

Euronun yarın geleceği seviye belli oluyor! İlk görenler kazanacak! Hemen bakın

Avrupa Merkez Bankası yarın faiz oranlarını açıklayacak. Faiz oranlarının açıklanmasından sonra euronun yönü belli olmuş olacak. 

Aşınma payları oranları cetveli Haberi

Aşınma payları oranları cetveli

Aşınma paylarına ilişkin oranları gösteren cetvel!

Aşınma paylarına ilişkin oranları gösteren cetvel, 2 Aralık 1982 tarihli ve 17886 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Eski binaların yeniden yapılması durumunda; haline göre bulunacak inşaat maliyet bedelinden aşağıda gösterilen oranlarda aşınma payı düşülüyor:


İNŞAATIN NEV'İ -  İNŞAATIN YAŞI 


0-3 YAŞ ARASI 

Çelik Karkas-Betonarme Karkas B. - 4

Yığma Kagir, Yığma Yarı Kagir B. - 6

Ahşap, taş duvarlı (çamur harçlı) 

gecekondu tarz ve vasfında binalar - 8

Kerpiç ve diğer basit binalar - 10


4-5 YAŞ ARASI 

Çelik Karkas-Betonarme Karkas B. - 6

Yığma Kagir, Yığma Yarı Kagir B. - 8

Ahşap, taş duvarlı (çamur harçlı) 

gecekondu tarz ve vasfında binalar - 12

Kerpiç ve diğer basit binalar -17


6-10 YAŞ ARASI 

Çelik Karkas-Betonarme Karkas B. - 10

Yığma Kagir, Yığma Yarı Kagir B. - 12

Ahşap, taş duvarlı (çamur harçlı)...