12 / 05 / 2024

askeri arazilerde imar planı

askeri arazilerde imar planı

Kayseri ve Malatya'da iki örnek projeye imza atıldı. Kayseri'de 4 bin metrekarelik askerî arazi, yeşil alan olarak değerlendirilecek. Malatya'da" da Akoğuz Kışlasına ait 900 dönümlük arazi, mesire alanı olarak kullanılacak...

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Tuzla'da 168 bin metrekarelik askeri alan için yeni imar planı hazırlandı! Yeni konutlar inşa edilebilecek!

Tuzla’da 168 bin metrekarelik askeri alanı; AVM, konut, otel imarına açan planların yürütmesi mahkemece durdurulunca yeni plan devreye alındı. İşte ayrıntılar...

Arnavutköy Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesinin ( Derbent Mevkii ) Revizyonuna ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi’ndeki askeri arazinin planları iptal edildi!

TOKİ’nin Sancaktepe'de bulunan 112 bin 441 metrekare büyüklüğündeki askeri alanı imar açan imar planlarına, idare mahkemesinden iptal kararı verildi. TOKİ, dev arazinin planlarında değişiklik yaparak yeni bir planı askıya çıkardı.

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

Beşiktaş’taki askeri lojmanların planları değiştirildi: AVM ve rezidans mı yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın TOKİ’ye devrettiği Beşiktaş Ortaköy’deki askeri lojmanların olduğu yaklaşık 20 dönümlük arazinin imar planları Emlak Konut GYO tarafından değiştirildi. Arazide, AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek. 

Arsa ve arazilerde imar planına kamu ayarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından temmuzda gerçekleşen İmar Kanunu değişikliği kapsamında Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Yönetmeliği sil baştan değişti....

Şeker fabrikalarına ait arazilerde yapılaşmanın önü açıldı!

Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı illerde bulunan şeker fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, alışveriş merkezi gibi yapılaşmanın önünün açıldığını iddia etti.

Çekmeköy’deki 187 dönümlük askeri arazi için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı...

Haydarpaşa GATA’nın imarı değiştirildi!

Eski Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin KHK ile askeri amaçlı kullanımının sona ermesinden sonra  imar planları da değiştirildi.

askeri arazilerde imar planı Haberi

askeri arazilerde imar planı


MSB'nin şehir dışına taşıma çalışmaları yürüttüğü askerî arazilerin betonlasacağından endişe edilirken, Kayseri ve Malatya'da iki örnek projeye imza atıldı. Kayseri'de 4 bin metrekarelik askerî arazi, yeşil alan olarak değerlendirilecek. Malatya'da" da Akoğuz Kışlasına ait 900 dönümlük arazi, mesire alanı olarak kullanılacak. 


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kısa  zaman önce Garnizon Komutanlığı ile bir protokol imzaladı. Bu kapsamda şehir merkezinde kalan bazı askeri alan ve binalann şehir dışına taşınması kararlaştırıldı. Belediye, yeni bir arsa temin ederek mevcut hizmet binalarını ve lojmanların yapacağını taahhüt etti. İlk olarak şehir merkezinde bulunan 8'er katlı lojmanlar ile garnizon komutanının oturduğu iki villanın yerine 10 milyon liralık yatırımla askeriye için yeni binalar yapıldı. Askeri tesislerin yıkılmasıyla birlikte ortaya çıkan 4 bin metrekarelik alan ise belediyenin aldığı kararla yeşil...