05 / 05 / 2024

askeri bölgelerin imara açılması

askeri bölgelerin imara açılması

CUMHURİYET Halk Partisi Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi ve Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Durdu Özbolat, askeri güvenlik bölgeleri ve askeri yasak bölgelerin imara açılmasına yönelik yapılan çalışmaları Mecüs'e taşıdı.

İmar ve Yapı Denetim Kanunu taslağı yakında Meclis'e sunulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İmar ve Yapı Denetim Kanunu ile ilgili taslağın hazırlandığını ve yakında Meclis'e geleceğini belirterek bakanlığın denetim yetkilerinin çok daha netleşeceğini söyledi....

İstanbul'da o bölgeye yatırım yapanlara piyango vurdu! İşte İstanbul'un en değerli bölgesi!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, İstanbul'da yatırım yapanlara veya yatırım yapmayı düşünenlere en değerli bölgelerin nereler olduğunu açıkladı. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

Serbest bölgeler, 2022’de 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı!

Serbest bölgelerin ekonomiye katkısı günden güne artarken, geçen yıl serbest bölgelerin yaptığı ihracat toplam 11,4 milyar dolara ulaştı.

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Marmaris'te yanan bölgeler imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgelerine ilişkin "TOKİ, iki yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli 20 yıla yayılan bir kredi açacak ve hasarlı yerlerde de en fazla 50 bin TL destek olacak" dedi. Yanan yerlerin yeniden ormana dönüşeceğini belirten Oktay, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İstanbul, Sivas ve Erzurum'da bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mega kent İstanbul, Sivas ve Erzurum'da yer alan bazı bölgelerin sit alanları "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Antalya Gündoğmuş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Gündoğmuş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31502 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Dikili'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Dikili ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Ayaş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara İli, Ayaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Yeşilhisar'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Kayseri İli, Yeşilhisar ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Demre ve Finike ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

askeri bölgelerin imara açılması Haberi

askeri bölgelerin imara açılması

Milletvekili Özbolat, askeri güvenlik bölgeleri ve askeri yasak bölgelerin imara açılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Giillüce'nin yanıtlaması üzerine soru önergesi hazırladı. 

Özbolat'ın Güllüce'nin yanıtlaması üzerine Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesi şu şekilde: "Ulusal basına yansıyan iddialara göre 2644 sayılı Tapu Kanunu'nun 2012 yılında yapılan değişiklik kapsamında askeri güvenlik bölgeleri ve askeri yasak bölgelerin imara açılmaya hazırlandığı iddiaları yer almıştır. Ayrıca bu çalışmalar kapsamında 75 ilden 45 ilin dosyası haritalarda işaretlenmek üzere MSB Harita Genel Komutanlığına gönderildiği, 30 ilin kontrollerinin ve arazi ölçüm çalışmalarının devam ettiği. 

Genel Kurmay Başkanlığı, resmi internet sitesi aracılığıyla bu çalışmaların doğrulandığı ifadeleri de yer almıştır. 

Bu çerçevede; Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde 75 ilde Askeri alan ve yasak bölgelerin imara açılması hususunda Milli...