21 / 05 / 2024

AŞTİnin yıkılmasının kamu kaynağı israfı mı

AŞTİnin yıkılmasının kamu kaynağı israfı mı

Aylin Nazlıaka’nın soru önergesiyle gündeme gelen AŞTİ yerine proje çalışması yönündeki iddialarla ilgili açıklama yapan Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Başkanı Mustafa Tekeli, AŞTİ’nin yıkılmasının kamu kaynağı israfı olacağını söyledi.

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Dolar 30 TL'ye doğru yelken açtı! Dolar biriktirenler acilen baksın! 23 Ağustos dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru bugün güne rekor seviye ile başladı. Ekonomi piyasalarında dolar kurundaki yükseliş devam ediyor. Bugün dolar  TL'ye doğru yelken açtı. Dolar biriktirenler acilen baksın. İşte 23 Ağustos 2023 dolar/TL kuru.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Adana'daki Ekim Apartmanı'nın yıkım nedeni ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Adana'da Ekim Apartmanı'nın yıkılmasının ardından, binanın yıkılmasına nedeni ortaya çıktı. 

A101, Migros, Carrefoursa ve Çağdaş Market kurbanlık fiyatlarını peş peşe açıkladı! İşte küçükbaş, büyükbaş kurbanlık...

A101, Migros, Carrefoursa ve Çağdaş Market kurbanlık fiyatlarını peş peşe açıkladı. Peki, A101, Migros, Carrefoursa ve Çağdaş Market kurbanlık fiyatlarını ne kadar, kaç TL?

Emekli maaşı zammının bütçeye yükü ne kadar olacak? İşte yapılan açıklamada yer alan o rakam...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından ortaya koyulan etki analiz raporunda; hükümetin en düşük emekli aylığı tutarını 5 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na çıkarmasının bütçeye yükü 120,8 milyar Türk Lirası olacağı açıklandı.. İşte detaylar...

Marmara'da fayın kilidi kırıldı kırılacak! Uzmanlar bir bir açıkladı! Büyük İstanbul depremi geliyor...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremin ardından yaşanan büyük yıkım gözleri Marmara'ya çevirdi. Marmara'da fayın kilidi kırıldı kırılacak! Uzmanlar bir bir açıkladı! Büyük İstanbul depremi geliyor...

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 50 bin 576 binanın acil yıkılması gerekiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 387 bin 346 binanın incelendiğine dikkat çekerek; acil yıkılması gereken 50 bin 576, az hasarlı veya hasarsız 279 bin 655 bina tespit edildiğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Altın fiyatları bir günde tepetaklak oldu! Gram altın ters köşe yaptı! Görenler şaştı kaldı! 4 Şubat altın fiyatları

4 Şubat Cumartesi altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından araştırılıyor. Altın fiyatları çarşamba günü Fed faiz kararından sonra rekor kırarken dün sert düştü. Altın fiyatları bir günde resmen tepetaklak oldu! Gram altın ters köşe yaptı! Görenler şaştı kaldı! 4 Şubat altın fiyatları.

BOTAŞ’ın bütçeye yükü yıllık 179 milyar TL oldu

Hükümet artan doğalgaz ithalat maliyetlerinin bir kısmını bütçeden karşılamaya devam ederken, BOTAŞ’ın merkezi bütçeye yükü de giderek artıyor. BOTAŞ’ın borç ve görevlendirme gideri olarak merkezi bütçeye yükü son 1 yılda 179 milyar Türk Lirası oldu.

Altın piyasasının kahini İslam Memiş, bu defa çok açık konuştu: Büyük tufanın ayak sesleri

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki dalgalanmalarla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Memiş, "Büyük tufanın ayak sesleri" ifadelerini kullandı. 

Altında büyük tufanın tarihini açıklayan İslam Memiş bombayı patlattı: Elindekini kaptıran ayazda kalır

FED'in faiz kararları sonrası yükselen dolar karşısında baskılanan altın fiyatlarında sular ısınıyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş, Altında büyük tufanın tarihini açıklayarak bombayı patlattı. 'Panik ile elindeki malı kaptıran ayazda kalır. Ucuza mal almak yok' dedi.

AŞTİnin yıkılmasının kamu kaynağı israfı mı Haberi

AŞTİnin yıkılmasının kamu kaynağı israfı mı

Tekeli, özetle şöyle konuştu: “Öncelikle AŞTİ’nin toplam arazisi 600 dönüm. Yani, haberde denildiği gibi 4,5 emsalle buraya yapılacak toplam inşaat alanı 1.5 milyon metrekare değil 2.7 milyon metrekare olur. AŞTİ’nin taşınabilmesi için mevcut Ankara raylı sistem ağına entegre olan bir yere taşınması gerekir. Şu anda hali hazırda böyle bir yer inşa edilip AŞTİ taşınmadan, belediye neden böyle bir proje hazırlatsın ki? AŞTİ bugün 20 yaşında ama hala Türkiye’nin her yönü ile en iyi otogarı. 200 bin metrekare kapalı alan ve çoğunluğu yeşil alan olan 500 bin metrekare açık alana sahip. Bu denli başarılı bir yapıyı yıkmak zaten kamu kaynağı israfı olur. Tüm Türkiye’nin parmakla gösterdiği başarıdaki terminali yıkmak veya taşımak kamu kaynaklarının israf edilmesi...