29 / 04 / 2024

asya ülkelerinde mezarlık fiyatları 2014

asya ülkelerinde mezarlık fiyatları 2014

Asya' da ölüleri gömecek arsa olmayınca mezarlık fiyatları adeta patladı. Tayvan' da bugün evlerin metrekaresi 2.400 dolarken mezarların metrekaresi 5.000 dolara kadar çıkıyor...

Benesta Acıbadem'de teslimler Aralık 2024'te! 

Benesta Acıbadem projesi, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan avantajlı lokasyonuyla dikkatleri çekiyor. Projede konut teslimlerinin Aralık 2024'te yapılması planlanıyor. Peki Benesta Acıbadem'de hangi tip konutlar var? 

Altında büyük göç başladı! Rüzgar yön değiştiriyor

Batılı yatırımcının altın alımı düşerken, iç piyasalarında altının prim yaptığı Asya ülkelerinde hem sikke hem de mücevherat talebinde artış görülüyor. Mart ayında yaşanan zirvesinden bu yana altın, dolar bazında yüzde 18 değer kaybetti ve bu durum Asyalı alıcıları harekete geçirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Avcılar'da apartman sakinleri tedirgin: Mezarlık binamıza yaklaşıyor!

Avcılar'da 5 yıl önce yapılan 3 katlı binada oturanlar, hemen yanlarında bulunan Ambarlı Mezarlığı ile aralarındaki duvarın her geçen gün evlerine doğru kaydığını iddia ederek, yetkililere çağrı yaptı.

Melikgazi'de Kayapulu Mezarlığı'nın tescili imar planlarına işlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayapulu Mezarlığı'nın tescilli mezarlık alanlarının ve koruma sınırının belirlenerek plana işlendiğini belirtti…

Asya ve Avrupa kıtası birleşiyor! Kuzey Marmara Otoyolu tamamlanıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Asya ve Avrupa kıtasını birleştirecek Kuzey Marmara Otoyolu’nun Nakkaş-Başakşehir kesimi için ihaleye çıkıyor...

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

Safa Grup Yapı'dan iki kıtada yatırım atağı!

2010 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Safa Grup Yapı, inşaat sektörünün zor zamanlar yaşadığı bu dönemde hem Asya hem Avrupa kıtasında projelerine hızla devam ediyor.

TMSF, Bank Asya'nın Kütahya'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Kütahya'da yer alan gayrimenkulünü satışa çıkardı.

İBB'den 'Suriyelilere Özel Mezarlık' iddiasına yalanlama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul’da Suriyelilere Özel Mezarlık Alanı” başlığıyla yayınlanan haberle ilgili açıklama yaptı. İşte İBB'nin o açıklaması...

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

asya ülkelerinde mezarlık fiyatları 2014 Haberi

asya ülkelerinde mezarlık fiyatları 2014


Dünyada birçok şirket para kazanmak için kimsenin girmediği ya da girmek istemeyeceği alanlara yatırım yapmak zorunda. Bu alanlardan birisi de defin işleri. Bu konuda dünyanın en büyük firmalarından bir tanesi Tayvan'da kurulmuş ve hızla büyüyor. Tayvan'ın beşkenti Taipei'de kurulu olan şirket mezarlıktan ölününü yıkanmasına kadar her türlü işlemle ilgileniyor. Şirketin patronu David Lee artık Tayvan'da yeteri kadar büyüdüklerini belirterek hedeflerinin tüm Asya'yı ele geçirmek olduğunu söylüyor. 


ÇİN'DE PAZAR 7.7 MİLYAR $ 


Can sıkıcı bir iş olarak gözükse de sektör aslında para basıyor. Bunun nedeni de Asya'daki yaşlı nüfusun oldukça fazla olması. Sadece Çin'de 1.3 milyarlık nüfusun yüzde 11'i 65 yaşının üzerinde. Bu oran Japonya'da yüzde 24'e kadar ulaşmış durumda. Yine sadece Çin'de defin işlemleri sektörünün büyüklüğü 7.7 milyar doları bulmuş. 


METREKARESİ 5.000...