19 / 05 / 2024

ataşehir 2015 imar planı

ataşehir 2015 imar planı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eniştesinin ortak olduğu arazinin imarını arttırmak için belediye meclisine götürdüğü karar İBB’den geri döndü.

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları'nın temeli atıldı!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalar yaptı.

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Valiliği, imar yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumlu olan belediye çalışanları hakkında inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Ataşehir'de 10 yıldır beklenen imar planları hayal kırıklığı yarattı!

Ataşehir’in Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik imar planları, komşu mahallelerinkinden çok daha düşük çıktı. Ataşehir Belediyesi ve mahalleliler itiraza hazırlanıyor.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı kabul edildi!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Ataşehir İçerenköy imar bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Uzun zamandır çözülemeyen Ataşehir İçerenköy Mahallesi’nin imar planlarıyla ilgili bir toplantı yapıldı.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Ataşehir'in imar sorunu çözülecek!

Sancaktepe’yi İstanbul’un cazibe merkezi yapan ve 31 Mart Yerel seçimlerinde Ataşehir’e aday gösterilen İsmail Erdem, “Yerel yönetimler bizim işimiz. Ataşehirlileri hizmetle tanıştıracağız. Referansımız Sancaktepe” şeklinde konuştu.

Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi nazım imar planı askıda!

Ataşehir İlçesi, Yeni Sahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı... 

Ataşehir’in imar plan ve projeleri hazır!

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, Örnek Mahallesi imar plan ve projelerinin hazır olduğunu ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi izinlerine kadar her şey yapıldı. Sadece Büyükşehir’de askıya çıkmayı bekliyoruz" diye açıklama yaptı. 

ataşehir 2015 imar planı Haberi

ataşehir 2015 imar planı

Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi’nin, imar planı İBB’de kabul edilmedi.İlgezdi ve eniştesi Nurettin Şahin’in tapu sahibi olduğu yaklaşık 916 metrekarelik alanın plan değişikliği teklifi 19.11.2015 günü İBB meclisine geldi. Burada CHP’li İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri teklifin kabulü yönünde oy kullanırken, AK Partili üyeler ise hayır oyu verdi. İlgezdi’nin Küçükbakkalköy’deki söz konusu arazinin plan değişikliğini görüşmek üzere ilçe belediye meclisine göndermesi de dikkatlerden kaçmadı.


İlgezdi, plan değişikliği ile bodrum katlarını başka yerden kot alarak bodrum kat statüsünden çıkarıp normal kat haline getirmek istedi. İlgezdi bu sayede yamaçta bulunan araziye konduracağı yapıda kot farkı oyunu ile en azından 5 daire kazanmayı planlıyor. Arazinin bulunduğu mevkide ortalama bir daire fiyatını 1 milyon TL olduğu dikkate alındığında ise İlgezdi’nin 5 milyon TL’yi cebine...