07 / 05 / 2024

Ataşehir yenisahra dönüşüm

Ataşehir yenisahra dönüşüm

İstanbul Anadolu Yakası'nın Fikirtepe'den sonra en büyük kentsel dönüşüm projesi Ataşehir'de başlayacak. İlk olarak Yenisahra'da gerçekleşecek dönüşümde 5 yıllık bekleyiş son buluyor.

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesinde son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataşehir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi paylaştı. İşte MHR GYO Ataşehir projesinde son durum...

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesinde son dakika gelişmesi!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataşehir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini duyurdu. İşte MHR GYO Ataşehir'deki son durum...

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi büyüyor!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Ataşehir'de hayata geçirilmesi planlanan proje büyütülüyor. İşte MHR GYO Ataşehir projesi ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi için imzalar atılıyor! 

MHR GYO tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul Ataşehir'de Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi yapılacağı açıklanmıştı. MHR GYO Ataşehir projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Başakşehir Kayaşehir'de dönüşüm başlıyor!

Başakşehir Belediyesi tarafından Kayaşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Başakşehir'in ilk kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri önceki gün belirlendi. 

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile beraber örnek belediyeler arasında gösterildi ve hibe desteği aldı.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros Mahallelerine dönüşüm piyangosu!

Yenisahra ve Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm planı 202 hektar alanı kapsıyor. Mevcut 3 bin 340 binadaki toplam 12 bin ünite yıkılarak, 1000 yeni bina inşa edilecek ve ünite sayısı 24 bin olacak.

Ataşehir Yakut Sitesi'nin dönüşümüne üç firma talip!

Kentsel dönüşümün sık sık gündeme geldiği Ataşehir'de yer alan Yakut Sitesi de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılacak. İşte Yakut Sitesi'nin dönüşümüne talip olan üç firma...

Ankara Büyükşehir'den 3 yeni kentsel dönüşüm projesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacıyla kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamında 3 yeni kentsel dönüşüm projesine hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projelerinin prosedür çalışmalarını tamamladı.

Ataşehir'e dönüşüm piyangosu!

İstanbul Anadolu Yakası'nın Fikirtepe'den sonra en büyük kentsel dönüşüm projesi Ataşehir'de başlayacak. İlk olarak Yenisahra'da gerçekleşecek dönüşümde 5 yıllık bekleyiş son buluyor.

Ataşehir yenisahra dönüşüm Haberi

Ataşehir yenisahra dönüşüm

Sahip olduğu 17 mahalleden, 13’ü gecekondulardan oluşan Ataşehir’de kentsel dönüşüm için ilk adım Yenisahra’da atılacak. 2000’li yıllarda başlayan konut yatırımlarıyla orta ve üst gelir grubunu çeken, İstanbul Finans Merkezi ile iş dünyasını ağırlamaya hazırlanan ilçede 5 yıldır beklenen imar planları yürürlüğe girdi. 2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından onaylanan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nın mahkeme tarafından iptalinin ardından, yeni bir plan hazırlanmış ve İBB Meclisi tarafından Ekim 2014’te onaylanmıştı.


Ancak, planın hukuki açıdan sorunlu olması nedeniyle 1/5000’lik planın yenilenmesi kararlaştırılmıştı. İBB Meclisi, yeni plam 18 Aralık 2015’te kabul etmişti. Yapılan itirazların ardından 15 Aralık 2016’da plana son şekli verildi ve İBB Meclisinde kabul edildi.


EK EMSAL HAKKI

Ataşehir Belediyesi’nin Yenisahra ve Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama Nazım...