03 / 05 / 2024

atatürkün ikamet ettiği yerler

atatürkün ikamet ettiği yerler

16 Mart 1931 tarihli Akşam gazetesine Reisicumhur Hazretlerinin ikamet edeceği Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yeni bir bina inşası ilanı verilmiş ve inşaatı yapacak firmalar için şartlar gazetede yer almıştır.

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936 yılında Diyarbakır'da yer alan ve Atatürk'ün kaldığı iki köşk olan, Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından tamir edilmiş.

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!

Azerbaycan’ın finanse ettiği Azerbaycan Mahallesi yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda, proje alanı içerisinde kalan Kültür Park’ın da yıkımına başlandı. Buna göre, alanda yeni konut ve iş yerleri yükselecek.

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

Gençler müjde: GSB 11 bin 455 personel alacak! Elinizi çabuk tutun başvurular yarın sona eriyor! İşte başvuru ekranı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 11 bin 455 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Başvuruların devam ettiği iş ilanının tüm detayları belli oldu. İşte ayrıntılar...

İş Bankası, Atatürk'ün vasiyetini 32 yıldır eksik ödüyor iddiası!

Türkiye'nin en büyük 10 bankası arasında yer alan İş Bankası'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetini eksik ödediği iddia edildi.

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Türkiye'nin birinci dünyanın beşincisi olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul'a nefes olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçe'sinin ilk etabının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağını açıkladı.

Aleyna Tilki, Zorlu Residence’dan ev bakıyor!

Aleyna Tilki, gayrimenkul yatırımlarını tam gaz sürdürüyor. 21 yaşında olan genç ünlü popçu, şimdilerde yeni bir konut arıyor. Tilki, İstanbul'un zenginlerinin yanı sıra birçok ünlünün ikamet ettiği Zorlu'da ev arıyor. 

Kripto paradan zarar eden 2 kardeşin intihar ettiği iddia edildi!

Bursa'da kripto para nedeniyle zarar eden Hasan Karacan ve kardeşi Hüseyin Karacan'ın intihar ettiği iddia edildi.

Cumhuriyet Köyü'ndeki Atatürk Korusu kiraya verildi iddiası!

İstanbul Beykoz'da Atatürk’ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet köyündeki korunun, Rize Kalkandelen Vakfı’na kiraya verildiği belirtildi.

atatürkün ikamet ettiği yerler Haberi

atatürkün ikamet ettiği yerler

Reisicumhur hazretlerinin ikametine mahsus olmak üzere inşası mukarrer binanın kapalı zarf usulü ile münakasaya vazına dair olan ve 12 ve 23 Şubat tarihlerinde neşredilen ilan aşağıda yazılı şekilde tadil edilmiş ihale tarihide 25 Mart 1931 Çarşamba gününe talik olunmuştur.


1-Münakaşaya iştirak edecek zaitlerin Türkiye dahilinde üç yüz bin liralık bir mimari sanat noktai nazarında taktiri mucip bir surette inşa etmiş bulunmaları meşruttur ibraz olunacak vesaikin kabulü komisyonun taktirine vabestedir.


2-İhale 25 Mart 1931 Çarşamba günü saat 15’de Türkiye Büyük Millet Meclisi dahilinde hususi komisyon huzurunda icra edilecektir.


-Şartname ve planlar ve sair evrak ve malumat meclis daire müdürlüğünden alınır.


16 Mart 1931 Akşam Gazetesi