04 / 05 / 2024

Avcılar bina güçlendirme

Avcılar bina güçlendirme

Gölcük’te 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremin ardından İstanbul Avcılar’da orta hasarlı olduğu tespit edilen 281 binanın güçlendirilmesi veya yıktırılması için tanınan süre ay sonunda bitiyor.

Binalarda güçlendirme yaptırırken neye dikkat etmeli? Uzmanı tek tek açıkladı!

Asrın felaketinin vurduğu 11 şehirdeki binalardaki hasar durumu en çok konuşulan konular arasında yer alırken vatandaşlar da binalarda güçlendirme yaparken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. İşte bina güçlendirme yaparken dikkat edilecekler...

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Majör Gölyaka satışta! Emlak Konut GYO'dan Avcılar'a 423 konut ve 56 dükkanlık yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle hayata geçirilen Majör Gölyaka projesinde satışlar başladı. İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da inşa edilen projede 423 konut ve 56 dükkan yer alıyor.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

‘Asrın felaketi’ denilen büyük depremlerin ardından Türkiye’nin birçok ilinde riskli yapılar için gündeme gelen güçlendirmeyle ilgili fiyatlar açıklandı. Peki binasına güçlendirme yapmak isteyen vatandaşlar daire başına kaç para ödeyecek? İşte o rakam…

Bina güçlendirme kredisi kullanacaklar dikkat! 

İçerisinde yaşadıkları binaları deprem riskine karşı dayanıklı hale getirmek isteyen vatandaşlar Bina Güçlendirme Kredisi’nden faydalanabiliyor. Bina güçlendirme kredisi kullanacakların imdadına yetişen 'Olayın Kolayı' asistanlık hizmeti de sunuyor...

Avcılar'da göçük meydana gelen bina için 3 gözaltı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın temeli kazılırken meydana gelen göçükte 3 çocuk babası Cemal Eken'in (42) ölümü, İsa Eyice isimli işçinin yaralanmasına neden olan olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi!

İstanbul Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi. Yaşanan olayda işçilerden biri göçük altından çıkarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Avcılar bina güçlendirme Haberi

Avcılar bina güçlendirme

Gölcük depremi sırasında orta hasar gördükleri belirlenen 281 binanın durumu 21 yıl sonra yeniden gündeme geldi. Geçen yıl Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına, ‘1999 Marmara Depremi Orta Hasarlı Yapılar’ konulu yazı göndermişti. Yazıda 17 Ağustos 1999 Depremi’nde ‘Orta hasarlı’ olarak tespit edilen yapıların listesi de eklenmişti. Yazıda, İstanbul’da güçlendirme kredisi kullanan ve dosyaları müdürlükte mevcut olan veya hiç başvurusu bulunmayan ve halen orta hasarlı görülen binalara ait güçlendirme ruhsatı, proje vb. belgelerinin incelenmesi, güçlendirilmiş ve yapı kullanma izni olanların tespit edilmesi istenmişti. Bu yapılardan güçlendirmesini tamamlamayan ya da güçlendirme yapmayanların yıkılıp-yıkılmadığının tespit edilmesi, ekli listelerde gönderilen adreslerinde varsa değişikliklerinin belirlenmesi istenmişti.

Bakanlığın süreyi uzatmaması halinde binaların boşaltılarak yıkılması için harekete geçileceği...