16 / 05 / 2024

Avcılar eğik bina

Avcılar eğik bina

İstanbul Avcılar'da 1993 yılında yan binanın hafriyatı alınırken yan yatan bina bir türlü yıkılamadı...

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

İhlas Gayrimenkul Avcılar projesi için düğmeye bastı! Firuzköy'e yeni proje geliyor!

İhlas Gayrimenkul, İstanbul Avcılar Firuzköy'deki yeni projesi için düğmeye bastı. Şirketten konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı! Bakırköy ve Avcılar... Uzman isim peş peşe açıkladı! 

Prof. Dr. Murat Utkucu, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili son dakika çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı! Bakırköy ve Avcılar... Uzman isim peş peşe açıkladı! 

Emlak Konut GYO'dan Avcılar Firuzköy'e 5 bin 785 konutluk yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Avcılar Firuzköy'de 5 bin 785 yeni konut inşa edecek.

Avcılar'da göçük meydana gelen bina için 3 gözaltı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın temeli kazılırken meydana gelen göçükte 3 çocuk babası Cemal Eken'in (42) ölümü, İsa Eyice isimli işçinin yaralanmasına neden olan olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar ilçesindeki kentsel dönüşümle ve deprem riskiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 1603 binanın kentsel dönüşüme girdiğini belirten Hançerli, "Yaklaşık 6 bin binanın yenilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bina bina verilerimiz var" dedi.

Avcılar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Avcılar 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, EÜAŞ Boru Hattı Platform ve Şamandıra Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Avcılar'da iki bina için yıkım kararı!

Avcılar’da ayakkabı imalathanesindeki patlamada hasar alan iki bina için yıkım kararı alındı.

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Avcılar eğik bina Haberi

Avcılar eğik bina

İstanbul Avcılar'da 1993'te yan binanın hafriyatı alınırken yan yatan ve aradan geçen 27 sene içerisinde eğimi artan bina korku saçıyor. Geçtiğimiz sene mühürlenen binanın bir türlü yıktırılmaması ise tepkilere sebep oldu

Habertürk'te yer alan habere göre, D-100 Karayolu yan yol üzerinde yıllardan bu yana eğik duran `Bahar Apartmanı ile ilgili Avcılar Belediyesi tarafından yapılan tespitlerde yapının can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu göz önüne alınarak, geçen senenin Ekim ayında mühürlenmesine karar verildi.

Yapılan performans testlerinde de çürük olduğu tespit edilen eğik binada 1999 yılındaki Gölcük Depremi´nden 1 sene önce güçlendirme yapıldığı belirtildi. Sahiplerinden bir bölümünün yurt dışında bulunmaması sebebiyle hak sahiplerine tebligat yapılamaması ve hukuki engeller nedeniyle bina bir türlü yıktırılamadı.

Bu binanın hemen yanında yer alan binanın 1´inci katında oturan her geçen yıl biraz daha...