30 / 04 / 2024

avm Sesli Adımlar

avm Sesli Adımlar

‘Sesli Adımlar’ uygulaması, görme engellilere AVM’lerde bulundukları noktayı (mağaza adı, kat bilgisi gibi) sesli olarak iletecek. Uygulamanın, havalimanı, Hastane, tatil köyü ve üniversitelerde kullanılması hedefleniyor...

Merkez Bankası ekonomide atılacak yeni adımları açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), makroihtiyati tedbirlerin sadeleşmesi kapsamında yeni adımları açıkladı.

Merkez Bankası’ndan piyasayı rahatlatacak adımlar geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde Türk lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlar atarken, sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi.

Bakan Işıkhan'dan emeklilere son dakika müjdesi: Emekli maaşlarında iyileştirmelere dair gereken adımları atacağız!

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği maş zammına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. Işıkhan yılbaşında emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelere ilişkin gereken adımları atacaklarını söyledi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş kira açıklaması geldi: Cebri adımlar atmak zorundayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira bedelleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim sonrasını işaret eden Erdoğan, cebri adımlar atılması gerektiğini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi" vurgusu! 14 Mayıs sonrası atılacak önemli adımlar...

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler AK Parti'nin yeni seçim beyannamesindeki vaatler beyannamede yer alırken ''İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi" vurgusu yapıldı. İşte 14 Mayıs sonrası atılacak önemli adımlar...

Sigortalı çalışanlar dikkat! Hemen bu adımları izleyip sorgulayın! Sigorta ve prim günlerinde son dakika! 

Sigortalı çalışanlar dikkat! Hemen bu adımları izleyip sorgulayın! Sigorta ve prim günlerinde son dakika! 

Togg başvuru adımları tek tek açıklandı! Togg için 60 bin TL ödeme şartı!

Togg’da sıra satın alım konusu merak edilmeye başlanırken, Togg sipariş süreci bugün başlayarak, 27 Mart tarihine kadar devam edecek. T10X’e sahip olmak isteyen kişiler için Togg başvuru adımları ise tek tek açıklandı.

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Toplam 13 milyon emekliye çok yakında EYT düzenlemesinden emekli olacaklarla birlikte yaklaşık 2,5 milyon kişi daha katılacak. Peki ilk emekli maaşınızın hesabınıza geçip geçmediğini nasıl öğrenirsiniz? Emekli maaşı nereden sorgulanır, hangi adımlar izlenir? İşte yanıtlar…

Halkbank'tan tatil planı yapanlara nefes gibi haber! Acilen bu para için bu adımları atmak gerek

Halkbank'tan tatil planı yapanları rahatlatacak bir adım geldi. Banka, gerekli adımları atan müşterilerine hediye ödemesi gerçekleştirecek.

Küresel piyasalarda Fed şoku! Fed'in ultra şahin adımları piyasaları nasıl etkileyecek?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü faiz kararını açıklayacağı haftaya temkinli şekilde başlarken, nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. Peki Fed'in ultra şahin adımları piyasaları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Yeni adımlar sonrası kredi faizlerinde şok gelişme!

Merkez Bankası'nın adımları sonrasında son bir ayda ticari kredi faizlerinde sert düşüş görüldü ancak kredilere ulaşmak kolay değil.

EYT’liler için atılacak adımlar belli oldu. Tüm EYT’lilerin gözü bu haberde

EYT’liler için yol haritası belirlendi. 5 aşamadan oluşan maddelere göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için atılacak adımlar da netlik kazandı. 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak işe başlayanlar için gerçekleştirilecek çalışmanın detayları ise haberimizde…

avm Sesli Adımlar Haberi

avm Sesli Adımlar

Görme engellilerin alışveriş merkezlerinde kolay hareket etmesini sağlamak amacıyla geliştirilen ‘Sesli Adımlar’ projesi başladı.




Projenin detayları, Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı, ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı, Engelsiz Erişim Derneği Genel Sekreteri Engin Yılmaz ve Boni Kurucu Ortağı Sarper Sılaoğlu’nun katıldığı basın toplantısıyla paylaşıldı.



‘Sesli Adımlar’ uygulaması, görme engellilere AVM’lerde bulundukları noktayı (mağaza adı, kat bilgisi gibi) sesli olarak iletecek. Uygulamanın, havalimanı, Hastane, tatil köyü ve üniversitelerde kullanılması hedefleniyor.


Uygulama, menzillerindeki akıllı cihazlarla radyo sinyalleri yoluyla konuşan kablosuz cihaz teknolojisi olan iBeacon’lar kullanılarak çalışıyor. Uygulama, ilk olarak ECE Türkiye’nin yönettiği Metro City Alışveriş Merkezi’nde kullanılmaya başlanacak.


Şu anda IOS işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılabilen  uygulama, yakın zamanda Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda da...