30 / 04 / 2024

avmler rekabeti artıracak

avmler rekabeti artıracak

Bendevi Palandöken ''Şimdi İstanbul'da 3 yıl içinde 31 yeni AVM açılacakmış. Yeni yer, yüksek kiralar ve yüksek satış politikaları ile haksız rekabet ortamı oluşturmaya devam edecekler" dedi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak

SANKO Enerji Grubu, Akyel 1 ve Akyel 2 RES’de kapasite artırımlarını rüzgar türbini üreticilerinden Danimarka merkezli Vestas’ın EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücünde V162 model 4 türbinle yapacak.

Borsadaki 23 hissede lotlar katlanıyor! 1 hisseye 5 hisse veriliyor! Hangi şirketler sermaye artıracak? 

Borsa İstanbul’da işlem gören pek çok şirker SPK'ya bedelsiz sermaye artırımı başvurusunda bulundu. Yüzde 500 oranındaki bedelsizini erteleyen Tuğçelik ise dikkatleri çekti. Peki hangi şirketler sermaye artırım onayı bekliyor?

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

Para piyasaları Fed’in faiz kararını merakla bekliyor. Fed üyelerinden son gelen mesajlara bakılırsa, Banka’nın bu yılın ilk toplantısında faiz artış hızında vites düşürmesi bekleniyor.

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Bu hafta döviz, altın, hisse senedi başta olmak üzere tüm piyasalar Fed ve Avrupa merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarına odaklanacak. Yurt içinde ise TÜİK ve Merkez Bankası'nın açıklayacağı veriler takip edilecek.

Avrupa Merkez Bankası dolara karşı euronun gücünü artıracak 'bazukayı ateşledi' 11 yıl aradan sonra bir ilk

Küresel ölçekte artan enflasyon dalgasına karşı ABD Merkez Bankası FED'in peş peşe attığı faiz adımlarının ardından bir faiz adımı da Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) geldi. Banka 11 yıl aradan sonra ilk kez faiz artırdı. İşte detaylar...

İslam Memiş açıkladı! Altın ve dolar ne zaman düşecek, FED faiz artıracak mı?

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın ve dolar düşecek mi, FED faiz artıracak mı?” sorularına yanıt vererek yatırımcılara tavsiyede bulundu.

Doların değerini artıracak adım geldi! Türkiye'de doları olan yaşayacak borcu olana kötü günler bekliyor

ABD Merkez Bankası (Fed) 3-4 Mayıs'ta gerçekleşecek toplantıda 50 baz puanlık faiz artışına hazırlanıyor. Karar sonrası küresel piyasada doların değer kazanması beklenirken ABD, enflasyonu yüzde 2 seviyesine çekmeyi planlıyor.

ATO Başkanı Baran: Arsa ve arazilerde KDV indirimi sektörel faaliyetleri artıracak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baran açıklamasında arsa ve arazilerdeki KDV indiriminin sektörel faaliyetleri artıracağını belirtti.

Koray GYO sermaye tavanını 500 milyon TL'ye artıracak!

Koray GYO 2021 - 2025 yılları arasında geçerli 100 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının 2022 - 2026 yılları arasında geçerli olmak üzere 500 milyon TL'ye artırılmasına ilişn SPK'ya başvurdu.

Vakıf GYO kayıtlı sermaye tavanını 750 milyon TL artıracak!

Vakıf GYO'nun 11 Şubat 2022 tarihli toplantısında, kayıtlı sermaye tavanının, 1 milyar TL'den 1 milyar 750 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verilmişti. Şirketin, SPK'ya yaptığı sermaye artırımı başvurusu uygun görüldü. 

avmler rekabeti artıracak Haberi

avmler rekabeti artıracak

Yeni AVM'lerin açılmasını yeni ıaııl projeleri olarak açıklayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken. "Şimdi İstanbul'da 3 yıl içinde 31 yeni AVM açılaeakmıs. Yeni yer. yüksek kiralar ve yüksek satış politikaları ile haksız, rekabet ortamı oluşturmaya devam edecekler. Yabancı sermaye perakende piyasasına girmeye ve rant elde etmeye,yerli üretime zarar vermeye devam edecek. Buraları üretim merkezi yada fabrika değiller. Bir diğer boyut ise: şehrin görsel kirliliği haline geldiler. Yeşilin yerine AVM diktiler. İnsanlara gidecek yer bırakmadılar" dedi. 


"ESNAFI YOK EDECEK" 

AVM'lerin ihtiyaç karşılığında yapılmadığını ve yenileri yapılırken, eskilerin işlevsizleştiğini. AVM çöplüğüne atıldığını belirten Palandöken, "Kapalıçarşı 60() yıldır faaliyet yürütürken. açılan bu AVM'lerinyeıine birkaç yıl sonra yenileri yapılıyor. Şehrin konseptine uymayan AVM'lerin uzun süreli ve kalıcı olabilmeleri zaten mümkün değildir....