03 / 05 / 2024

avmlerde aldatıcı indirimlere ceza

avmlerde aldatıcı indirimlere ceza

Perakende Yasa Tasarısı, değişikliğe uğrayacak. Kulislerde konuşulanlara göre, mart ayındaki seçimin ardından yeni haliyle gündeme gelecek olan tasarıda, indirim kampanyalarını doğru uygulamayan firmalara sert cezalar geliyor.

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!

Konut ve otomobilde yeni ilan düzenlemesi bugün resmen uygulanmaya başladı. Artık T.C. kimlik, adı-soyadı ve cep telefonu bilgileri Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ne girilecek. Aldatıcı ilanın paylaşılması halinde 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

Konut satışlarında yeni düzenlemeler başlıyor! Bunu yapanlara 100 bin TL ceza!

Gayrimenkul satışında sahte ve aldatıcı ilanların önüne geçmek için Eylül ayı sonunda çıkarılan yönetmelik 1 Kasım tarihinde yürürlüğe giriyor.

Aldatıcı reklamlara bakanlıktan 39,5 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yılın ilk 5 ayında aldatıcı reklam ya da haksız ticari uygulamalara ilişkin 39 milyon 555 bin 306 lira idari para cezası uygulanması kararı alındı.

Reklam Kurulu affetmedi! Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 42,3 milyon TL ceza!

Tüketiciyi aldatan ve yanıltıcı nitelikteki reklamlara ilişkin incelemeler yapan Reklam Kurulu, bu nitelikteki reklamlara toplam 42,3 milyon TL ceza kesti.

Bakanlık harekete geçti! Marketler ceza yağmuruna tutuldu! Şikayetler akıl alır gibi değil! İşte detaylar!

Fahiş fiyatlardan sonra marketlerin reklamları yakın merceğe alındı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, aldatıcı reklamlara ceza kesti. İşte detaylar!

Bakanlıktan 22 sosyal medya fenomenine 22 Milyon TL ceza

Reklam Kurulu, vatandaşı aldatıcı ve yanıltıcı tanıtım yapan firma ve sosyal medya fenomenlerine yılın ilk 6 ayında toplamda 22.8 milyon lira ceza kesti. Kurul tarafından yapılan incelemeler sonucu, 25 dosya karara bağlandı ve 22 dosya için yaptırım uygulandı.

Resmen harekete geçildi! Emlakta bunu yapanlara 155 lira ceza

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, son dönemde tüketiciyi yanıltıcı ve aldatıcı fiyat, ifade ve fotoğraflar içeren ancak doğru olmayan emlak ilanları için incelemede bulundu.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Bir mesajla Ramazan Bayramı ikramiyenizi kaybedebilirsiniz

Bayram öncesi emeklilere yönelik yapılan aldatıcı SMS'lere dikkat. Dolandırıcılık olasılıklarına karşı önleminizi alın. SİBERAY uyardı. İşte detaylar...

Tüketiciyi yanıltana ağır ceza!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında uygun görülen para cezaları yeni yılda artırıldı. Konut satışından aldatıcı reklamlara kadar birçok alanda yapılan düzenlemeyle tüketiciler korunacak.

Bina yaşıyla ilgili dolandırıcılık! Bunlara dikkat!

Konut almak ya da kiralamak isteyen kişilerin birçoğu, beklenen İstanbul depremi sebebiyle yeni evlere yöneliyor. Bazı emlakçılar ve mülk sahipleri ise bu tercihi fırsata çevirerek alıcıları aldatıyor. 

Doğal afetleri fırsata çevirenlere 5 bin lira ceza!

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, deprem esnasında ortaya çıkan fırsatçıları hakkında uyarıda bulundu. Koçal; “Aldatıcı Ticari Uygulamalar kapsamında 5 bin TL para cezaları alınabilir" dedi...

Devre mülk satışlarında aldatıcı reklama ceza!

TÜKODER Genel Başkanı Koçal, "Tanıtımlarında tüketicileri aldatan ve yanlış bilgilendiren bir devre mülk şirketine Reklam Kurulu tarafından 69 bin 86 lira idari para ve reklam durdurma cezası verildi" dedi...

Tüketici Kanunu ihlal cezalarında artış!

"Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun"a göre, 1 Ocak'tan itibaren, aidatsız (yalın) kredi kartı çıkarmayan bankalar 5 milyon 505 bin lira, aldatıcı ticari reklam ve ilanları kısa mesaj aracılığıyla yapan firmalar ise 27 bin 527 lira ödeyecek.

avmlerde aldatıcı indirimlere ceza Haberi

avmlerde aldatıcı indirimlere ceza

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin 'VI. AVM Yatırımları Konferansı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Perakende Yasası'na çok geciktirmeden, seçimden sonraki birkaç ay içinde son halini vermek, gündeme getirmek istediklerini söyledi. Babacan, "Sektör çok hızlı değiştiği için 11 yıldır perakendecilikle ilgili tasarı taslaklarını değiştirerek bugüne geldik. Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nu bunun için tekrar toplayacağız ve son haline bakacağız. Halkımızın çok bol çeşide kolay ulaşması, iyi bir hizmetle kaliteli ürünleri mümkün olduğunca ucuza alması bir öncelik" dedi. 

Özellikle vatandaşı aldatacak türden iletişime izin veren bir yapının da uygun olmadığını vurgulayan Babacan, "Bakıyorsunuz 'Kapatıyoruz' diye bir afiş açıyorlar. Aradan iki yıl geçiyor, kapandığı yok. Bu dürüst bir alışveriş olmuyor^' diye konuştu. İndirimler konusuna da değinen Babacan, tabelalarda 'yüzde 50 indirim başladı' diye ibareler olduğunu, ancak...