29 / 09 / 2024

avmlerde kira sorunu

avmlerde kira sorunu

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin mağaza kiraları ile ilgili sorununun çözüm bulunması adına yeni düzenlemelerin gerektiğini söyledi. 

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdı!

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları son dönemde, perakende sektörünün en büyük sorunu haline gelirken, Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan yaptığı açıklamada yüksek kira artışlarının küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdığını söyledi.

Kira sorunu için TOKİ önerisi: Arsalarda üst gelir için üretilen konutların finansmanıyla alt gelire konut yapmalı!

Son zamanlarda kira sorunu gündemden düşmezken, dün TÜİK tarafından açıklanan rakamlarda Ağustos'ta konut satışlarının arttığı belirlendi. Peki Türkiye'de kira sorunu nasıl çözülecek? 

Yatırımcıya zorluk çıkarılırsa kira sorunu mega kronik hale gelecek!

Türkiye’de konut krizi büyürken yerli yatırımcılar yurt dışına yöneldi. ABD’de ikinci çeyrekte en uygun fiyatlı konutların yüzde 24,1’ini yatırımcıların aldığını belirten Yatırım Danışmanı Cihat Çiçek, Türkiye’de yatırımcılara zorluk çıkarılırsa konut sorunun mega kronik hale geleceğini söyledi.

Ünlü iktisatçıdan kira sorununu 1 saatte çözecek yöntem! Bu formülde kaybeden taraf olmayacak...

Ülke genelinde kira soruları devam ederken, Prof. Dr. Aziz Konukman'dan bu sorunu bir saatte çözecek formül önerisi geldi. Konukman, önerdiği formülde ne kiracı ne de mülk sahibi kaybedeceğini söyledi. İşte ünlü iktisatçının o formülü...

Kira sorunu resmen şehirden köye tersine göç başlattı: Kiracısını çıkartamayan ev sahibi, memleketine döndü!

Evindeki kiracıyı çıkartamadığı için evsiz kalan ve seneler sonra memleketi Edirne’ye dönmek zorunda olan Çalıkoğlu "Psikolojik olarak yıpranmış durumdayım. Acil olarak evime kavuşmayı istiyorum" dedi ve başına gelenleri anlattı. 

Konut krizi büyüyecek! Kira sorunu gümbür gümbür geliyor! 

Ülke genelinde konut krizinin büyüyeceğini söyleyen Yatırım Danışmanı Cihat Çicek 'kira sorunu gümbür gümbür geliyor' dedi. 

Kira sorunu gündemden düşmüyor: Her semte özel taban-tavan fiyat ve rayicin yüzde 6'sı önerisi!

Fahiş kira bedellerine karşı her semte özel tavan ve taban fiyatların bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, kira bedellerine sınırlama önerisini de gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Gazeteciden kira sorunu çıkışı: Ülkede kiracı olmak da problem kiracılar da problem!

İzmir’de bir ev sahibi, evinden çıkmayan kiracının evine baskın yaptı. Gazetesi Serkan Tanyildizi, görüntüleri paylaştı ve "Ülkede kiracı olmak da problem kiracılar da problem" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşların yorumları...

Murat Kurum yeniden bakan oldu! Türkiye'nin konut ve kira sorunu artarak devam edecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyurdu. Özhaseki yerine Murat Kurum atandı. Murat Kurum yeniden bakan olurken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den açıklama geldi. 

Perakendecinin en büyük sorunu fahiş kira artışları: Bayrampaşa Berlin’den daha pahalı!

Perakendeci fahiş kira artışlarından yakınarak “Bayrampaşa’da metrekaresi 215 Avro’ya, Berlin’de ise metrekaresi 71 Avro’ya mağaza kiralıyoruz” dedi.

1954 yılında kira sorunu: Kiralar serbest bırakılmasın!

1955 yılında mağaza ve dükkan kiralarının serbest bırakılacağı kararı konut kiralarını da etkileyeceğinden vatandaş tedirgin olmaya başlamış. 

Ne yapılırsa yapılsın kira anlaşmazlıkları, kiraya fahiş zam davranışı, zamanında kira ödememe sorunu bitmez!

Hazine ve Maliye Bakanı’nın kira artış sınırının sürmesi için bir sebep görmediğini belirtmesinin ardından ev sahipleri ve kiracıların yeni düzenleme gelip gelmeyeceği ile ilgili merakı arttı. Peki yüzde 25 zam sınırı kaldırılınca sorunlar çözülür mü? İşte ayrıntılar...

3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? Ev sahipleri 'Yasa değişmeden evlerimizi kiraya vermeyeceğiz' diyor! 

Mağdur ev sahipleri, kiracıları ile yaşadıkları sorunları sık sık sosyal medyada paylaşıyor, anlaşmazlıklar zaman zaman basında da yer alıyor. Peki 3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? İşte ev sahiplerinin o açıklaması...

avmlerde kira sorunu Haberi

avmlerde kira sorunu

Dünya Gazetesi yazarlarından İbrahim Ekinci Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel’le yurtdışı mağazacılığını konuştu. İşte, İbrahim Ekinci'nin yazısı.. 

 Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel’le yurtdışı mağazacılığı konuşmak için buluştuk. Açılışlar devam ediyor mu? Yavaşladı mı yoksa? Hangi pazarlar öne çıkıyor?.. Bir yavaşlama izlenmediğini söyledi; “Türk markalarına çok ilgi var. Biz de pek çok şey öğrendik. Şimdi başkaları bizden öğreniyor. 2017’yi 3 bin 150 mağaza ile kapattık. Hız kesme yok. Olmayanlar da açıyor. 2016’da 2 bin 500’dü. 650 mağaza açılmış. Bu yılı 4 binle kapatırız diye düşünüyoruz” dedi. Bu konuda Turquality desteklerinin de önemli katkısı olduğunu kaydetti. Her mağazanın Türkiye’yi temsil ettiğini belirten Öncel, “Mango, İspanyoldur. Ülkesinin adını da taşır. Türk markalarının dışarıda mağaza açmaları Türkiye için de ayrıca...