05 / 05 / 2024

avro bölgesi enflasyon rakamları

avro bölgesi enflasyon rakamları

Bugün piyasaların merakla beklediği Euro Bölgesi eylül ayında yıllık enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamları rekora imza atarken euro/TL kuru ne kadar oldu? Euro yükseldi mi, düştü mü? İşte 19 Ekim 2022 euro/TL kuru...

Euro Bölgesi'nde kıyamet kopuyor! Enflasyon zirve yaptı

Euro Bölgesi'nde, eylül ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın da etkisiyle yüzde 9,9'a çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeyi kaydetti.

Euro Bölgesi'nde enflasyon Temmuz'da yıllık bazda yükseldi!

Temmuz'da bir önceki aya oranla yüzde 0,1 gerileyen Euro Bölgesi'ndeki enflasyon rakamları yıllık olarak ise yüzde 5,3 seviyesinde belirlendi.

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Banka Kredi Anketi'ne göre, Avro Bölgesi'nde hem firmalar hem de hanehalkının kredi talebi keskin bir biçimde azalış gösterirken, bankaların takipteki kredilere yönelik endişesi de artıyor.

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri geride bıraktı!

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon Haziran ayında yapılan bütün tahminleri aşarak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek haftaki toplantıda faiz artıracağı beklentisini güçlü hale getirdi.

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Enflasyon beklentileri 2022’den bu yana en düşük seviyede!

Avro Bölgesi’nde enflasyon beklentileri düşüyor. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, tüketicilerin 2024 için Avro Bölgesi enflasyon beklentileri bu yılın mayıs ayında 2022 yılı mart ayından bu yana en düşük düzeye indi.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Nisan'da yüzde 2,3 yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayı ÜFE verilerini tek tek yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisanda yıllık bazda yüzde 1 yükseldi.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

​​​​​​​Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre,  Avro Bölgesi'nde işsizlik, nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi...

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

avro bölgesi enflasyon rakamları Haberi

avro bölgesi enflasyon rakamları

Euro bölgesinde bugün kritik gelişmeler yaşandı. Piyasaların gözü bugün açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Beklenen rakamlar açıkladı.

Euro Bölgesi'nde, eylül ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın da etkisiyle yüzde 9,9'a çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeyi kaydetti. 

Kritik rakamlardan sonra euro ne kadar oldu? Euro kaç TL oldu? İşte son dakika euro kuru 19 Ekim 2022..

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) eylül ayına yönelik yıllık enflasyon verilerini duyurdu. Verilere göre, Euro Bölgesi'nde ağustosta yüzde 9,1 olan yıllık enflasyon, eylül ayında yüzde 9,9'a yükselerek rekora imza attı.

Euro Bölgesi enflasyon kayıtları 1997 yılından itibaren tutukmaya başlanmıştı. Böylece Avro Bölgesi'nde eylül ayında enflasyon, verilerin Eurostat tarafından toplandığı son 25 yıldan beri ölçülen en yüksek seviye olarak kayıt altına alındı.

AB'de...