04 / 05 / 2024

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali yardım Fonu

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali yardım Fonu

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Ali Eskalen, bugünkü yazısında "Kahramanmaraş'taki çevre yatırımları" konusunu ele aldı. İşte o yazı:

Avrupa Birliği ülkelerinde oturum izni nasıl alınır 2024?

Avrupa Birliği ülkeleri Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya ve İspanya’da oturma izni nasıl alınır? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Yurt içi piyasada yaptığı öncü ve inovatif kira sertifikası (sukuk) ihraçlarıyla sektörde lider konumunu sürdüren Emlak Katılım, katılım esaslı sermaye piyasalarının gelişimine ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı vermeye devam ediyor.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Avrupa Birliği yatırım çekmek için stopaj kurallarını değiştiriyor!

Avrupa Birliği (AB), yatırımları artırmak ve sermaye piyasasını geliştirmek amacıyla stopaj vergisi sisteminde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor!

Aktarılan son dakika detayların a göre, Avrupa Birliği'nin (AB) finansal risk gözetim kurumu, kripto varlıklarla gerçekleştirilen kaldıraçlı işlemlerin engellenmesini talep etti.

Avrupa Birliği ortak gaz alımı için ihaleye çıktı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerin ortak doğal gaz alımı için kurulmuş olan mekanizma çerçevesinde ilk ihale sürecini de başlattı.

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

Mühendislik ve mimarlık mezunu gençlerin istihdama katılım sağlanması için önerge verildi!

Ülkemizde mühendislik, mimarlık ve ilgili alanlardan mezun olan gençlerin istihdam süreçlerine katılımının sağlanması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla önerge verildi.

5 yıl içerisinde katılım bankalarının payının 2 katına çıkması bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de katılım bankalarının toplam bankacılık varlıkları içerisindeki payının gelecek 5 yıl içerisinde 2 katına çıkmasının beklendiğini aktardı.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali yardım Fonu Haberi

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali yardım Fonu

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Ali Eskalen, bugünkü yazısında "Kahramanmaraş'taki çevre yatırımları" konusunu ele aldı. İşte o yazı:


Geçtiğimiz günlerde bir grup gazeteci arkadaşla beraber Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un düzenlediği bir geziye katıldık. Bu sayede Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarını yerinde inceleme ve görme fırsatı bulduk.  


Gezide ilk durak Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde dar gelirli vatandaşlar için yapılan, 37 blok ve 1480 daireden oluşan Güneşevler toplu konutları oldu.  Brüt 123 metrekarelik dairelerin her biri 68 bin TL’ye mal olmuş. Başkan Erkoç dar gelirli vatandaşlar için konut projelerinin devam edeceğini de söylüyor. Bunun yanında, Millet Bahçesi, Hobi Bahçesi, Menzelet ve Kılavuzlu Barajı Mesire Alanı Projesi, yeni bulvar çalışmaları ve Atıksu Arıtma Tesisi'nde de çalışmalar devam ediyor… 


Şehir merkezindeki yoğun trafik için lokal çalışmalar...